50 milions d'euros bruts per any i preveuen que l'activitat minera duri entre 8 i 10 anys. El benefici anual per a la companyia minera està establert en 15 milions anuals. Per obtenir les dades econòmiques preveuen treure de les mines de Queralbs unes 30.000 unces d'or anuals. Són uns 1.550 quilograms d'or anual. La inversió d'inici està quantificada en 65 milions. L'empresa Serentill espera tenir l'autorització a principis de l'any vinent i destinar uns 3 anys a la inspecció de la zona i l'extracció de mostres. Preveuen que la demostració de la presència d'or faci cotitzar l'explotació en borsa.

L'interès per la reactivació de les mines està en la puja continuada de valor de l'or, per causa dels inversors i la utilitat de l'or en telefonia mòbil.

La rendibilitat del projecte de la reintroducció de la mineria d'or a la Vall de Ribes va ser presentat per Josep Serentill (empresari), Pablo Campos (geòleg redactor del projecte Serentill) i Santiago González (director tècnic). A l'acte, celebrat a la casa de colònies la Farga de Queralbs, també va assistir Joaquim Casellas, de l'empresa Movin'Marine. És una empresa d'exploració i gestió minera dirigida a la identificació de jaciments miners.

No hi van ser els càrrecs electes de la zona. Imma Constans (alcaldessa de Queralbs pel PDECat) ha aclarit que no hi va anar perquè no l'havien convidada. Constans ha precisat que a Queralbs hi ha una sala per fer presentacions que està a disposició de tothom.

A la presentació, Pablo Campos va explicar que l'activitat minera que preveuen no tindrà efectes ambientals. Va concretar que estan en contacte amb l'empresa Fuentes y Blanco de Xile. Fa la tria del mineral per trituració i d'una manera ecològica. Segons Campos, l'empresa xilena està disposada a obrir una delegació a Lleida. També va indicar que faran servir els camins oberts en l'activitat minera antiga.

El director tècnic, Santiago González, va explicar que el més probable és que l'extracció d'or es focalitzi a les mines Saragossa (Queralbs) i Espinosa (Toses). Segons ell, es tracta de mines de vetes estretes per la qual cosa una futura explotació només seria possible per mineria d'interior. Va dir: «Amb vetes estretes, la mineria a cel obert és impossible».

Fins i tot, les prospeccions també -segons González- les preveuen fer per interior. Creuen que les vetes tenen or barrejat amb plata i zinc i un contingut amb plom. González va explicar que amb la terra estèril tornarien a omplir els buits de l'extracció. Va considerar la reacció contrària al projecte al territori de normal. La petició de permís miner ha rebut 11 al·legacions. L'empresa ha de presentar un informe de restauració a la Generalitat.

Pel que fa a les afectacions als aqüífers són impossibles perquè la mina Saragossa està molt per sobre dels aqüífers. La mina està dalt d'una muntanya a 1.700 metres d'altitud a uns 30 minuts de Queralbs amb tot terreny.