Amb el missatge i voluntat de descobrir la gastronomia més surrealista a la ciutat de Figueres, un total de vint-i-dos establiments presenten fins el 15 de juliol diferents plats d'inspiració daliniana. Es tracta de la ruta Tastets Surrealistes que uneix gastronomia i Dalí i que enguany arriba a la seva cinquena edició.

Cada restaurant ofereix plats d'inspiració daliniana amb el format habitual de 6 tastets maridats amb cervesa Inèdit Damm. Per tal que els millors restaurants de la ciutat participin amb els seus millors productes i qualitat, s'ha augmentat el preu màxim dels menús, de manera que oscil·len entre els 15 i els 25 euros.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, assegura que l'objectiu principal per aquesta cinquena edició és millorar la qualitat del projecte en tots els aspectes possibles. «La fórmula de l'èxit està definida i seguim el mateix camí, amb ànims de perfeccionar-lo», afirma Masquef.

El gerent de Comerç Figueres, Carles Tubert, afirma que després de l'èxit de l'edició anterior, en què es van arribar als 6.100 menús servits, els satisfà seguir comptant amb el teixit empresarial de la restauració de la ciutat, i destaca que és molt positiu que enguany es tornin a adherir a la iniciativa establiments de llarga tradició i també nous locals que han obert les portes recentment.

Els restaurants d'aquesta edició són: Bon Retorn, Cal Músic, Can Modest, Coordenades, Dynàmic, El Pati, El Vermut, Granada Vins, Hotel Duran Restaurant, Hotel Pirineos Pelegrí, Hotel Ronda, Jamón 100%, La Queixalada, La Quinta Forca, Moma33, Montserrat Càtering, Motel Empordà, Nou Imperial, Nou Saboya, Pa Volador, Rincón Cubano i Trànsit.

El recorregut gastrosurrealista rep el patrocini d'Estrella Damm i el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí.