La tradicional Cantada d'havaneres de Calella

La tradicional cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell donarà, aquest dissabte a la nit, el tret de sortida a la temporada d’estiu de la Costa Brava. La platja del Port Bo serà, com és tradició, l’escenari principal d’una cantada que, en la seva 51a edició, comptarà amb les actuacions dels grups Port Bo (Palafrugell), Les Anxovetes (Girona), Neus Mar(Palafrugell) i Els Cremats (Palafrugell). Com sempre, l’esdeveniment comptarà amb una sèrie d’activitats paral·leles, com són el mercat d’artesans, que es podrà visitar matí i tarda el mateix dissabte, i la inauguració de l'exposició del 50è aniversari de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell «Petita història en imatges». Aquesta mostra estarà oberta de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h, fins al dissabte 8 de juliol.

Olot celebra el Cornamusam

A les 10 de la nit a la plaça d’Esteve Ferrer, es durà a terma la tocada d’inici des del balcó dels Espants, a càrrec de Martí Virgili. Deu minuts més tard, arrencarà el Ball de la Cabreta a càrrec de l’Esbart Olot, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de l’Escola El Tecler. A partir de 2/4 d’11, La Puça Diatònica amenitzarà el tradicional ball.

José González a l’(a)phònica de Banyoles

El músic suec, d’origen argentí, José González arriba aquest dissabte al Festival de la Veu (a)phònica de Banyoles per presentar en directe els temes del seu darrer disc, Vestiges & Claws, un àlbum sobri i elegant emparentat amb el folk de clàssics com Nick Drake, John Martyn o Pentangle.

L’Emergent aterra a Cervià de Ter

El festival d’arts en viu del gironès arriba a Cervià de Ter, combinant com sempre una àmplia oferta de disciplines. En aquesta ocasió, la vetllada comptarà amb la música de La Puça Diatònica, Miquel Abras i Pau Alabajos (imatge), el circ d’Anna Plotnikova, l’humor de Fel Faixedas i el clown Pere Hosta.

Mishima, a l’Ítaca

Mishima presenta el seu nou àlbum Ara i res a la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell en el primer concert de la banda barcelonina aquest estiu a la Costa Brava. Aquest és el vuitè disc del quintet, que insisteix en la seva característica doble aposta per la contundència en el so i una cura especial en les lletres.

Músics & còmics a Girona

La quarta edició del festival Músics&Còmics, dins del marc Acoustic Vell, posa en relació el mòn de la il·lustració i el còmic amb el de la música. Les arts visuals aniran a càrrec de Laura Endy, Jaume Montserrat o Nataly Aros, mentre que l’apartat musical, destaquen Evripidis and his tragedies, Tronco, Pavo Peña, Pelut o Ask of Dust.

La Santa Market arriba a Santa Cristina d'Aro

Ramon Mirabet, Blaumut (imatge) i Ángela Furquet & Lucía Fumero actuaran aquest cap de setmana a La Santa Market a Santa Cristina d’Aro. A més, en aquest esdeveniment s’hi donaran cita més de 20 food corners i variades propostes d’artistes, artesans i dissenyadors, que presentaran peces úniques.

El Bach de R. Van Mechelen a Girona

Reinoud van Mechelen, un dels millors «Evangelistes» de les Passions del Kantor de Leipzig, serà l’oficiant aquest diumenge d’un nou concert del festival Nits de Clàssica. Un concert centrat en la profunda fe del compositor Johann Sebastian Bach, que posava música a textos on es subratllava la condició de l’home com a pecador.

Cita a Girona amb L’Undàrius

Des d’avui i fins diumenge, Girona torna a tenir una cita amb la cultura tradicional i popular. Tallers, cursos, concerts, balls i espectacles centrats en Catalunya i Occitània, però també -i aquest any més- amb el folk europeu. L'Undàrius amplia, en la seva quarta edició, el ventall i s'obre, per primer any, a la música tradicional germànica i celta.