El municipi de Celrà celebra aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira de la Brasa, un esdeveniment multitudinari on es poden degustar una gran varietat de productes cuits a la brasa i elaborats pels comerciants del municipi.

Durant aquests dies de fira, es podrà gaudir de música en directe mentre es tasten les carns, peixos, verdures i pernils de la comarca sota la tranquil·litat que ofereix la pineda de Celrà, un espai adaptat amb taules i cadires. El funcionament és el mateix que en les anteriors edicions. Cal comprar els tiquets al punt de venda i bescanviar-los pels productes que es vulguin tastar. Després només s´ha de gaudir d´un espai fantàstic, i d´una nit a la fresca amb els amics i familiars, tot assaborint productes de la terra i escoltant música.

Durant la fira es podran degustar els plats de diferents establiments de Celrà: l´Alau Restaurant & Tapes, Carnisseria Adam, Carnissers de Celrà (Carnisseria i xarcuteria Sergi i Carnisseria Germans Soler), Pastisseria Rosa, Peixateria Núria, el Nou Ateneu, Restaurant la Nau, La Brasa i l´Arròs de Celrà que prepararan plats com arròs, fideuà, carn i peix a la brasa, cus-cus, pastissos i gelats entre una oferta molt variada. També hi haurà l´estand de l´empresa Incatis, organitzadora de la fira juntament amb l´Ajuntament de Celrà.

Aquest any també es podran tastar els vins del celler Eccocivi. A més, per als més petits TicTac Serveis oferirà un espai de ludoteca amb inflables i jocs per fer a l´aire lliure.

La fira, que va obrir les seves portes el dijous, tindrà lloc a la pineda de la carretera de Palamós fins aquest diumenge, en horari de 19 h a 24 h, excepte diumenge, que acabarà a les 23 h.

La fira està impulsada per l´empresa especialitzada en fires i esdeveniments gastronòmics, Incatis, i l´Ajuntament de Celrà. Compta, a més, amb la col·laboració de Càrniques Celrà, Mibrasa i San Miguel.

La fira gastronòmica va néixer fa tres anys amb el mateix objectiu que té actualment: gaudir d´exquisits productes cuits a la brasa, una cocció que sens dubte atorga al producte un gust excel·lent i incomparable. Funciona mitjançant l´intercanvi de tiquets, és a dir, el visitant ha d´adquirir els tiquets de tast que tenen un preu d´un euro cada un, i en funció del que vulgui tastar haurà d´intercanviar tiquets per la degustació, tot això acompanyat amb música d´ambient. Un festí gastronòmic per passar unes bones nits a la fresca de l´estiu en un espai de trobada distesa amb els familiars i amics.

L´espai de tast està ubicat en una àrea voltada d´arbres i disposa de taules i cadires per poder degustar còmodament els productes. La ubicació de la fira permet un còmode accés amb ampli aparcament per a vehicles.

Cal destacar la implicació i participació dels comerços i establiments de restauració de Celrà a la fira. Els restaurants del municipi complementen l´oferta de la brasa amb degustacions dels seus plats més singulars.