La Fira de Circ al carrer de la Bisbal d'Empordà acull a partir de demà i fins diumenge que ve unes seixanta funcions a càrrec de quaranta companyies espanyoles i internacionals que participen en aquesta cita de referència del sector.

Els francesos de La Rotative seran els encarregats de la inauguració amb l'espectacle "La Roue de la Mort", consistent en una carrera contrarellotge a càrrec de cambrers que serveixen al públic des d'una roda suspesa a deu metres de terra.

La companyia catalana Espai Dual actuarà també demà per presentar per primera vegada en format de carrer la seva nova proposta, "BE GOD IS", que combina música, humor i teatre gestual.

Els principals espectacles inèdits tenen cita dissabte, entre ells el de Pepa Plana, que presenta "Suite", l'última creació de l'actriu i pallassa catalana.

Aquest mateix dia, Rojo Telón substituirà Bot Project, que ha cancel·lat per la lesió d'un dels seus artistes, amb la peça "Sóc Elles", basada en trapezi i teles.

Diumenge, el moment més destacat el protagonitzarà la companyia africana resident a Itàlia Circ i Dintorne, formada per cinc acròbates, mentre que la clausura correspondrà als andalusos de Tresperté.

Prop de la meitat de noms del programa són catalans, mentre que un 33 per cent procedeixen de la resta d'Espanya i el 17 per cent són internacionals.