Torna el Gastromusical, el festival del Molí de l'Escala. Quatre dies d'activitats amb la música i la gastronomia com a eixos vertebradors d'un festival amb propostes per a tots els públics i amb una programació ambiciosa per reivindicar la cuina i la música d'autors. Martirio, Maria Arnal i Marcel Bagés, Fundación Tony Manero i Santiso posaran la música a les propostes gastronòmiques de Jordi Jacas, Fabián Martín i Pep Nogué, amb els productes Girona Excel·lent. Durant el festival, se celebrarà també la segona edició del Gastrokids & Familiaria amb propostes per a les famílies al jaciment d'Empúries.

El festival va obrir ahir la programació amb la proposta gastronòmica de Fabián Martín, un dels cuiners més mediàtics del moment i un dels pizzers més reconeguts del món, i la música de Maria Arnal i Marcel Bagés.

La nit d'avui s'obrirà amb la proposta gastronòmica de Jordi Jacas, cuiner i ànima del Molí de l'Escala i impulsor del Gastromusical. Jacas defensa un concepte de cuina de proximitat i de temporada, amb un punt de creativitat i innovació, basada en el producte de temporada i de qualitat.

La cuina d'arrel amb innovació de Jacas s'unirà en aquesta nit de Gastromusical al flamenco de Martirio. Amb més de trenta anys als escenaris i després d'haver publicat dotze treballs discogràfics i haver col·laborat amb artistes com Chavela Vargas, Maria del Mar Bonet, Omara Portuondo o Ojos de Brujo, Martirio va ser guardonada a finals de l'any passat amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals.

Gastrovermut

El festival continuarà demà amb el Gastrovermut, una de les noves propostes que en els darrers anys s'ha consolidat com una de les activitats més populars del Gastromusical. Demà al migdia el jardí del Molí esdevindrà el lloc perfecte per fer el vermut. En un espai assolellat i fresc, amb la música de José Luis Santiso, els assistents podran gaudir dels clàssics del vermut preparats per l'equip del Molí de l'Escala.

Els productors gironins

La nit de demà estarà reservada a una festa gastronòmica, una revetlla de productes i productors de les terres gironines reconeguts amb el segell de qualitat Girona Excel·lent i dinamitzat pel cuiner i gastrònom Pep Nogué.

La seva passió per la gastronomia, recuperant productes i varietats perdudes, assessorant diferents establiments, escrivint llibres i articles o col·laborant en diferents mitjans, li ha permès convertir-se en un important activista gastronòmic. Un dels projectes amb què activament col·labora és el Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Tots els productes escollits s'elaboren cent per cent a la demarcació de Girona i han estat seleccionats a través de diferents tastos a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

I aquesta nit de revetlla comptarà amb la música de la Fundación Tony Manero que, per primera vegada en els seus 20 anys de trajectòria, presenta un xou desendollat.