El patrimoni de la ciutat d'Olot té un gran nombre de fonts antigues, proveïdores durant molt de temps de vida i energia i un lloc d'inspiració per a molts pintors.

Una d'aquestes és la font de les Tries, situada en una de les raconades del riu Fluvià, sortint de la ciutat d'Olot. Allà es troba un bell i concorregut paratge, el de les Tries, en el qual es pot contemplar una esplèndida font que porta el mateix nom.

Per altra banda trobem l'ombrívola font de Sant Roc, situada al final d'un passeig proper a la zona dels Tossols i al començament de la famosa ruta del Carrilet. Es tracta d'un indret que convida a refrescar-se amb l'aigua i a restar en calma sota els immensos plataners que hi habiten. La nota de color la posa el lliri d'aigua vora el riu.

Als paratges de la Moixina es pot visitar fins a tres fonts: la font de Deu, a les proximitats del restaurant La Deu, la font de la Moixina, situada al costat del restaurant Font Moixina, i finalment la font de Bufaganyes, molt a prop de l'ermita de la Salut.

Una altra opció és visitar la font que porta per nom Castanys i està situada concretament al parc Nou, en el marc d'un magnífic jardí de flora autòctona i on el passejant pot gaudir de la pau i la verdor pròpia d'aquest magnífic indret d'Olot. El visitant també pot admirar els roures de més de 250 anys i de 25 metres d'alçada que habiten a la zona.

Per acabar trobem les fonts de la vila vella: la de l'Àngel, a la plaça Móra, i la del Conill, a la plaça del mateix nom. Es tracta de dues de les fonts més populars, ja que es troben ubicades al nucli antic d'Olot i per tant són molt conegudes per tots els veïns i veïnes de la ciutat.