Estem acostumats que la ficció televisiva aposti per biografies més o menys rigoroses de personatges històrics. El que no és tan habitual és trobar-se produccions que, com Will, juguen obertament a trencar les formes clàssiques del relat biogràfic per arribar a tot tipus de públic.

En una de les primeres escenes de Will, el protagonista s'aventura a marxar a Londres per poder treballar en una caòtica companyia teatral. El que sorprèn no és el què, sinó el com, ja que mentre apareixen els crèdits sentim el mític London Calling de The Clash. Quan et fixes que aquesta sèrie de la cadena TNT és una creació de Craig Pearce s'entén la decisió creativa: aquest home és el guionista habitual de Baz Luhrmann i, per tant, seves són algunes de les excentricitats formals i musicals de films com Moulin Rouge i El gran Gatsby. Will no deixa de ser la versió domesticada dels plantejaments de Luhrmann, perquè busca reivindicar la figura de Shakespeare servint-se de la modernitat de l'embolcall per fer-se accessible a una audiència més àmplia. Narrativament no deixa de ser força canònica, però la dialèctica amb el present la fa singular i, a la llarga, més interessant del que semblava.

Will es podria arribar a qualificar d'híbrid entre Luhrmann i les adaptacions de Shakespeare de Kenneth Branagh. Del primer hereta el gust per una banda sonora iconoclasta i a estones realment desarmant, i del segon l'intent, a vegades molt fructuós, de fer entendre la vigència de l'autor en un espectador que potser no és prou conscient de la seva influència. En aquest sentit, el millor de la sèrie és la seva mirada als bastidors de la companyia de teatre, un autèntic guirigall de personalitats que introdueixen unes efectives dosis d'humor en un context que, generalment, tendeix al melodrama romàntic. El repartiment també funciona a un nivell notable, i està encapçalat per Laurie Davidson, Olivia DeJonge (la nena de La visita, que ha crescut fins al punt que costa reconèixer-la), Mattias Inwood, Jamie Campbell Bower, Ewen Bremner i també el gran Colm Meaney.