La nova moda al sector de la telefonia mòbil és la d'incloure dues càmeres. Aquesta moda, iniciada per HTC amb la seva M8 al 2015 ha anat en augment, fins al punt que la pràctica totalitat dels grans fabricants del món (només Samsung sembla resistir la temptació) tenen almenys un model en el mercat amb doble càmera. La gran pregunta és: es nota tant la diferència? realment val la pena? Per contestar a la pregunta, el millor és reunir els milors telèfons intel·ligents del mercat amb aquesta tecnologia i comparar-los amb un dels últims models que no la porten: el Samsumb Galaxy S8+

Més no sempre és millor

Per fer el nostre petit experiment ens vam posar en estil John Hammond a Jurassic Park, de manera que «no hem reparat en despeses».

Així, quatre dels millors i més cars telèfons del planeta es van ajuntar per treure'ns de dubtes amb el tema de les càmeres dobles. La idea no era enfrontar al Huawei P10 Plus, el Samsung Galaxy S8 +, l'iPhone 7 Plus i el LG G6, sinó esbrinar si els telèfons amb càmeres dobles fan millors fotos. I de propina afegim un outsider, el ZTE Blade V6, un telèfon també amb lents duals que costa menys de 300 ?.

Realitzem tot tipus de fotografies i en totes les condicions imaginables -fins i tot fotografia nocturna de llarga exposició-, i la nostra conclusió va ser que, si el que es busca és tenir la millor qualitat fotogràfica possible, les càmeres dobles no suposen un gran avantatge.

Ara bé, el fet de tenir dues lents, normalment amb diferent obertura -fet que proporciona diferent profunditat de camp-, suposa poder realitzar fotografies difícilment assolibles si es disposa només d'una lent. Efectes bokeh -desenfocant zones de la imatge- com els aconseguits amb el Huawei P10 Plus o l'iPhone 7 Plus són difícils d'aconseguir amb un telèfon d'una sola lent.

I el millor és ...

Ja que sobre gustos no hi ha res escrit i preferim que sigui vostè, estimat lector, qui realitzi el seu veredicte, en el nostre Facebook hem creat una magnífica i extensa galeria de fotos realitzades amb tots els mòbils que il·lustren aquest reportatge.

Entri al nostre perfil de Facebook i tregui les seves conclusions. Però avisem: s'endurà alguna sorpresa.