La llista negra

04.08.2017 | 07:18

El novel·lista gràfic Antony Johnston va assolir cert prestigi en el sector gràcies a la publicació de Wasteland, un còmic on ens descrivia un món postapocalíptic a través d'una seixantena d'entregues que es van publicar des de l'any 2006 fins al 2015. Tanmateix, la gran indústria del cinema, sempre alerta a aquesta mena de referents per tal d'adaptar-los, no es va fixar tant en aquesta creació com en The coldest city, novel·la gràfica que havia de ser la primera de tot un reguitzell protagonitzades per una espia anomenada Atomic Blonde i sempre amb la ciutat de Berlín com a teló de fons.

Tot i que, a hores d'ara, només s'ha publicat una nova entrega d'aquesta hipotètica col·lecció, el que si que va arribar a bon port fou la citada adaptació cinematogràfica. Amb el nom d' Atómica ( Atomic blonde en la versió original), el film ens introdueix el personatge de Lorraine Broughton, una agent d'alt nivell que treballa pel servei d'intel·ligència britànic MI6, la qual és enviada a Berlín per aclarir la mort d'un company seu.

Més enllà d'aquesta investigació, l'agent assassinat posseïa una llista exhaustiva de tots els agents secrets d'arreu d'occident que estaven treballant a l'altra banda del mur de Berlín, un fet que, a causa de l'època convulsa que s'està vivint amb la imminent caiguda del mur, pot posar en perill ja no tan sols les investigacions que s'hi estan duent a terme, sinó les mateixes vides dels agents. Amb un tarannà capaç de fer-la enfrontar als rivals més perillosos i amb l'ajuda de l'agent David Percival –el cap del MI6 a Berlín-, Broughton (més coneguda com a Atomic blonde) se submergirà en tota mena de perills per recuperar aquesta desitjada llista.

Dirigida per David Leitch (el qual ja va signar juntament amb Chad Stahelski la segona entrega de l'assassí a sou retirat John Wick), Atómica ens ofereix un personatge que sembla sorgit d'una hibridació entre James Bond i Jason Bourne en clau femenina, i que compta amb l'actriu Charlize Theron per posar-hi rostre, mala baba i cert erotisme. Completen el repartiment James McAvoy ( Múltiple, la sèrie X-Men), l'actriu d'origen algerià Sofia Boitella i el sempre benvingut John Goodman.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema