Ja no hi ha marxa enrere. Els dispositius mòbils -telèfons i tauletes- s'han convertit en part fonamental de les nostres vides. Són, gairebé, l'eix sobre el qual gira tot. I les vacances no podien ser una excepció.

Ja entrats a l'agost, si fem una ullada al nostre voltant veurem el mateix que la resta de l'any: tothom pendent -en major o menor mesura- del seu mòbil o tauleta. És igual si estem al camp, a la muntanya, a la platja o en un creuer pel Bàltic. I la culpa és de les aplicacions.

Aquell telèfon disruptiu que va canviar les regles del joc fa ja una dècada -sí, ens referim al primer iPhone- va basar el seu èxit en una cosa que va arribar poc després: les aplicacions. Avui dia es compten per milions les aplicacions disponibles tant per a iOS -el sistema operatiu mòbil d'Apple- com per als dispositius Android, els de més presència a nivell mundial.

I com no pot ser d'una altra manera, durant les vacances traurem tot el suc als nostres telèfons intel-ligents gràcies a les aplicacions que hi ha de tota mena.

Si viatgem per carretera ja tenim assumit que farem servir Google Maps, però si volem posar benzina en els llocs més barats necessitarem una app com GasAll. Quan arribem al nostre destí, si cal pagar l'ORA el millor és fer servir el nostre telèfon. Amb Telpark no només posarem el temps exacte que hi estarem -estalviant-nos diners-, sinó que a més podrem ampliar el temps i horari sense moure'ns del lloc. Aplicacions per escoltar música com Spotify, o com TripAdvisor per gaudir dels millors restaurants ens permetran treure-li un plus a aquests dies de descans. Encara que possiblement sigui la càmera del nostre mòbil la que més entreteniment ens ofereixi. Aplicacions com Camera + faran que semblem uns professionals de la imatge. Altres com Plotagraph + ens permetran fer una cosa mai vista: animar fotos inanimades creant uns efectes realment increïbles. Aquesta aplicació, que està fent furor a tot el món, està ara mateix entre les 20 més descarregades de l'App Store. I no és d'estranyar perquè és d'allò més divertida. Nosaltres l'hem provat aquest estiu i el resultat és... Millor veure-ho al nostre Facebook.

Cal veure com ens agrada l'estiu. I encara més, les vacances.