Possiblement no sigui de les actrius còmiques nord-americanes més reconegudes a nivell internacional, però el fet és que al seu país Amy Schumer s'ha convertit en un fenomen capaç de dur a l'èxit una sèrie o una pel·lícula amb la seva sola presència. Provinent del món televisiu, Schumer va convèncer Judd Apatow (el rei de l'anomenada nova comèdia americana) per dirigir Y de repente tú, film basat en un guió propi de l'actriu que ella mateixa s'encarregaria també de protagonitzar. El film, a banda d'esdevenir una notable comèdia, va convertir-se en un dels més taquillers als Estats Units l'any 2015.

També amb un guió parcialment escrit per ella (juntament amb Kim Caramele i Katie Dippold) arriba ara a les nostres sales Descontroladas, una comèdia d'embolics amb la qual Schumer decideix compartir protagonisme amb Goldie Hawn, la que fou i encara és una de les grans còmiques de la història del cinema nord-americà. En aquest cas, Schumer interpreta a una noia que és abandonada pel seu xicot poc abans d'emprendre el seu somniat viatge per l'Equador. Ja que no ha sigut prou previsora per comprar uns bitllets que fossin retornables, s'ha d'empassar el viatge sí o sí, i l'única companyia que aconsegueix i que sap que no li dirà que no és ni més ni menys que la seva mare. Amb caràcters totalment antagònics (ella, amant de la disbauxa i el risc, i la seva mare, protectora i immobilista), es trobaran sense voler enmig d'un segrest exprés perpetrat per uns mafiosos equatorians que les mantindrà retingudes durant hores en un cau. Sense ningú a qui demanar auxili per tal de desempallegar-se d'aquesta angoixant situació, només els quedarà deixar les disputes familiars a banda i unir forces per resoldre l'embolic on s'han ficat.

Dirigida per Jonathan Levine (responsable de l'adaptació de Memorias de un zombie adolescente i de la notable comèdia dramàtica 50/50), Descontroladas compta amb la presència en papers secundaris de Joan Cusack (una altra gran còmica de primera línia), Christopher Meloni ( Los conspiradores) i del català Oscar Jaenada, el qual interpreta al cap dels mafiosos equatorians.