Gràcies a la sèrie Padre de familia i a les seves impagables imitacions, Seth MacFarlane s'ha convertit en un dels baluards de la comèdia nord-americana actual. Guionista i doblador, durant els últims anys li ha agafat el gust a donar la cara a les seves propostes. Aquest mes de setembre estrena The Orville, on posa de manifest la seva debilitat pel gènere fantàstic.

L'argument ens situa 400 anys en el futur, quan una flota espacial rep una perillosa missió i el capità Ed Mercer puja a bord de la nau per liderar-la. Però quan es disposa a asseure's a la cadira descobreix que haurà de compartir el càrrec amb una altra capitana, que no és altra que la seva exparella. Així, mentre la tripulació viatja a llocs on no ha estat mai ningú, ambdós capitans mantenen un delirant enfrontament que arriba a posar en perill algunes missions. És normal que aquesta premissa us soni: a The Orville, Seth MacFarlane parodia Star Trek i els seus nombrosos derivats televisius, però ho fa en un producte molt rigorós visualment que homenatja el gènere mentre se'n riu.

Produïda per la Fox, que l'ha convertit en un dels plats forts de la nova temporada, The Orville se serveix d'un humor absurd i referencial que encantarà als fans de Padre de familia, però que al mateix temps vol arribar a una audiència poc acostumada als gags de MacFarlane. Al seu costat, en el repartiment trobem grans noms com Adrianne Palicki (actriu que no para demostrar un talent que els seus inicis, sobretot en comèdies de traç gruixut, no apuntaven), Scott Grimes, Penny Johnson Jerald, Peter Macon, Halston Sage (jove promesa vista en films com Ciudades de papel, Pesadillas o Malditos vecinos), Chad L. Coleman i el gran Victor Garber, que també té en emissió la divertidíssima Legends of tomorrow. La banda sonora anirà a càrrec de tres grans compositor: Joel McNeely, John Debney i el veterà Bruce Broghton, autor de meravelles com Silverado o Tombstone.