Sant lluc omple de fires el centre d´Olot - Olot

La Fira de Sant Lluc data de l´any 1315 i el seu origen és de caràcter ramader. La Fira suposava un punt intermedi en les tries del bestiar entre les fires del Ripollès (Espinavell, Ribes de Freser i Ripoll) i la de Sant Narcís a Girona, que tancava la temporada. Des d´aleshores, la Fira de Sant Lluc ha mantingut el seu component agrícola i ramader a través de la tradicional Fira Ramadera. La fira s´emplaça al centre de la ciutat amb la Fira del Dibuix (dissabte), Fira del Vehicle d´Ocasió, mercat d´artesania, Fira d´entitats, i fins a més de 100 actes al llarg del cap de setmana 14 i 15 d´octubre, mentre que només per a la diada de Sant Lluc (18 d´octubre) se celebrarà la Fira Ramadera i el Mercat Extraordinari de Roba.

La gran festa de la cervesa - Platja d'Aro

Platja d´Aro celebra una nova edició de la festa de la cervesa, que convida a tastar fins a 30 varietats de cervesa internacional i descobrir algunes de les produccions artesanals. Els visitants també poden gaudir de les varietats gastronòmiques més tradicionals i ballar amb la música de les xarangues i les orquestres més originals.

La 24 edició del Firatast - Girona

El Palau de Fires de Girona acull fins diumenge vinent una nova edició del Firatast, l´esdeveniment per excel·lència de la gastronomia gironina. Una nova oportunitat de degustar les millors tapes, plats i postres elaborats per bona part dels restaurants de la demarcació, a un preu assequible.

Torna el Girocòmic - Girona

La segona edició de Girocòmic - Fira del còmic i l'entreteniment de Girona, se celebra fins diumenge i triplica el seu espai en relació amb l'edició anterior. Com a novetat s'hi dediquen espais als jocs de taula, als videojocs i als tallers divulgatius, que se sumen a les exposicions, la zona infantil i la sala de projeccions de l'anterior edició.

Oumou Sangaré - Salt

Una de les més poderoses veus femenines de l´emergent música africana actual, Oumou Sangaré, arriba aquest dissabte a La Mirona, en el marc del festival Temporada Alta, per presentar-hi Mogoya, un disc arrelat a la tradició però obert a noves influències, que representa un punt i a part en la carrera d´aques­ta cantant i activista de Mali.

«El color de la llum» - Girona

Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda, fotoperiodistes, parlen a través de les seves imatges. Documents gràfics dels conflictes del nostre temps. El dramaturg gironí Ferran Joanmiquel fa servir els seus testimonis per reflexionar sobre els límits ètics de la professió.

Laurent Coq Trio - Girona

Kinship és el darrer registre discogràfic del pianista francès Laurent Coq, que inclou algunes de les seves noves composicions, capturades a Nova York amb el sòlid suport rítmic del baixista Joshua Crumbly i del bateria Jonathan Blake. La presentació d'aquest nou treball d´estudi suposarà el debut a Girona d´aquest prometedor trio.

Txarango i Tortellinis - Les Preses

Els concerts de Tortellinis i Txarango (imatge) serà sens dubte un dels plats forts de la gala que se celebra fins diumenge a les Preses. L´aclamada formació de Ripoll serà al municipi garrotxí tot presentant-hi El cor de la terra, un àlbum amb el qual fan un pas més enllà en la seva reeixida trajectòria, tot afegint nous ritmes i sonoritats. Per la seva banda, els Tortellini presenten el seu debut discogràfic, En un racó de món.

La vil·la romana de Vilauba - Banyoles

Visita a la vil·la romana de Vilauba. Els visitants podran descobrir aquest dissabte com era aquest centre d'explotació del territori, que va funcionar durant gairebé tot el període romà (del s. II-I aC al VII dC). L'evolució de la vil·la al llarg de 600 anys permet conèixer la seva zona residencial, la rústica i la d'explotació.