Amb el mes de setembre finalitzat ja es poden veure quins seran els videojocs més importants que ompliran les prestatgeries durant l´esperada campanya nadalenca. Gairebé totes les grans novetats es llancen al llarg d´aquest mes, i excepte alguna estrena més estratègica en altres mesos de l´any, el gruix dels grans anuncis arriben amb la caiguda de les fulles.

Aquest 2017 serà possiblement un dels que més i millors anuncis va tenir en molts anys, ja que conflueix un moment dolç de la indústria, amb nombroses opcions pel que fa a consoles es refereix, i amb una època econòmica general que, sense ser molt boiant, no és dolenta.

Com ja és habitual, en aquesta època es llancen els imprescindibles de les sagues més veteranes, que solen coincidir amb el gènere esportiu. Els ja anuals FIFA, Pro Evolutiu Soccer, NBA2K o F1 s´han vist acompanyats aquesta temporada per títols que, sense tenir aquesta periodicitat anual, ja atresoren un llarg bagatge en el sector. D´aquesta manera, els nous Forza Motorsport o WRC coincideixen també en un any en què els videojocs de conducció prenen un especial i inusitat protagonisme en complementar-se amb l´esperadíssim Gran Turisme Sport -el primer Gran Turisme per a la PlayStation 4- i amb altres diamants en brut com el Project Cars 2.

L´arribada dels esperats jocs de tercers per a la Nintendo Switch comencen a deixar-se veure. El magnífic Mario + Rabbids Kingdom Battle és el primer de molts grans videojocs per a la nova Nintendo, entre els quals destaquen més el FIFA 18, NBA2K18 o el Just Dance 2018.

Però sens dubte una de les tipologies de videojoc que més -i millors- novetats ha tingut aquest any és la dels títols d´acció. L´aclamat Destiny ja té segona entrega a les prestatgeries, i és un luxe de videojoc es miri per on es miri. No li queden enrere les noves expansions -o títols paral·lels- d´obres d´art com The Elder Scrolls Online, els Morrowind o Horns of the Reach, que són autèntiques delícies per a paladars exquisits. I el mateix passa amb Dishonored, que amb La muerte del forastero eleva al capdamunt l´art de crear un spin-off basant-se en un altre videojoc.

Capítol a part mereix l´acabat d´estrenar La Tierra Mediana: Sombras de guerra, un joc amb majúscules basat en l´univers d´El Senyor dels anells de JRR Tolkien i amb el qual tot just quan comences a jugar et demostra des del primer minut que no només serà un dels grans títols de 2017, sinó que serà un videojoc llargament recordat. Si hagués de definir amb un únic adjectiu, aquest seria «èpic».

I el que encara ha d´arribar

El llargament esperat Gran Turismo Sport, l´icònic videojoc de conducció creat per Kazunori Yamauchi, arribarà en exclusiva per a la PlayStation 4 la setmana que ve, el dia 18. D´altra banda, el nou Call of Duty: WWII -basat en la II Guerra Mundial- desembarcarà en els PC, PlayStation 4 i Xbox One del món el 3 de novembre, fet que podria ser el ressorgiment qualitatiu d´una franquícia que ja és història dels videojocs. I n´hi ha més, com el nou The Evil Within 2, que surt avui mateix. Però tot això us ho explicarem més endavant.