Si parlem del Mobile World Congress de Barcelona, el CES de Las Vegas, l´I3 de Los Angeles o les presentacions d´Apple a San Francisco, la majoria té clar que parlem dels més importants esdeveniments tecnològics del planeta. Tots ells -excepte els d´Apple- tenen una durada de diversos dies, la qual cosa et permet portar un equip més complet.

La setmana passada vam mostrar els dispositius que habitualment porto a la meva motxilla per tal de poder cobrir esdeveniments tecnològics en els quals el viatge es fa -anada i tornada- en una jornada. Però alguns lectors s´han estranyat que no hi hagués càmeres a l´equip i sí diversos mòbils. Encara que convé aclarir que sí hi ha càmeres. En abundància, a més. Però les reservo per a esdeveniments de més durada, com els esmentats anteriorment. En aquest cas no es tracta tant de viatjar lleuger -que també-, sinó de viatjar amb el millor que tenim al nostre abast. L´equip tecnològic amb el qual un servidor fa aquesta secció quan es troba a l´altra punta del món és una mescla d´alguns dels més moderns dispositius al costat d´uns altres no tan actuals però d´una qualitat insuperable. És el cas de les càmeres.

En primer lloc cal dir que no és estrany veure com aquesta alineació titular canvia, especialment pel que fa a càmeres. L´equip habitual està compost per la meva imprescindible Panasonic Lumix GH4 1 -950 €- calçada amb un extraordinari objectiu de 42,5 mm i obertura f1.8 que fa perdre els sentits. La «Pana» està acompanyada últimament per una Sony Alpha A6500 2 -1.650 €- que gràcies al seu teleobjectiu 28-70 mm fa que sigui, a més de manejable, molt versàtil.

Per a certs plànols de vídeo és necessari utilitzar càmeres més petites però que puguin oferir una qualitat que no desentoni amb les anteriors. Les càmeres d´acció són ideals 3 i a un servidor l´enamora la inesgotable TomTom Bandit -160 €- i la increïble qualitat d´imatge de la Sony FDR-X300R -600 €-, la lent Zeiss de la qual ofereix una lluminositat que la posa en el més alt del sector. I si algú us pregunta, les quatre graven vídeo en qualitat 4K. La cinquena càmera de l´equip és una Samsung Gear 360 de 2017 4 -250 €-, una de les poques càmeres que permeten realitzar directes en 360º.

Per gravar tanta foto i vídeo haig de reconèixer que només em refio de dues marques de targetes de memòria: SanDisk i Kingston 5. Totes les targetes SD i microSD que utilitzo són d´aquestes marques i les porto sempre en un estoig especial de Peli -30 €- que les protegeix enfront de cops i fins i tot de l´aigua. El bolcat de les imatges el faig posteriorment en un disc dur CalDigit Tuff de 2 TB 6 -215 €- que funciona amb tecnologia USB-C i que és resistent tant a caigudes com a l´aigua. Sí, és submergible!

La setmana passada ja vaig parlar dels suports per a mòbils de Shoulderpod, i avui cal fer-ho del seu model professional X1 7 -120 €. Aquest versàtil suport permet col·locar diverses càmeres, mòbils, micros o torxes de llum per obtenir plànols increïbles. Fabricat a Espanya, és sens dubte el més versàtil suport per gravar vídeo que existeix. No hi ha res semblant. Per descomptat no podia faltar un pal per a selfies. En aquest cas es tracta d´un de la marca Honor amb disparador que, malgrat ser d´aquests de promoció, funciona d´allò més bé.

Amb tant d´equip fan falta molts watts.

Dos carregadors 8 van sempre dins la meva maleta: el Trust Type-C de 60W -70 €- pot carregar des del portàtil fins a qualsevol mòbil amb aquest connector -tots els que porto damunt l´usen- i la càmera 360 de Samsung. La bateria portàtil Go Puck 6XR -84€- amb Qualcomm Quick Charge 3.0 de 9.000 mAh ofereix càrrega ràpida i, a més, la pots acoblar a qualsevol part.

Malgrat que l´àudio se sol gravar directament sobre el vídeo de les càmeres, a vegades és necessari fer-ho a part, com quan s´empren les càmeres d´acció. En aquest cas, un antic iPod Touch d´Apple 9 en combinació amb un micro de corbata Rode i un d´ambient de l´iK Multimèdia fan el treball a la perfecció.

A l´hotel, el dock Thunderbolt 3 (USB-C) d´Elgato 10 -300€- permet augmentar considerablement el flux de treball. Mitjançant un únic cable connecto al MacBook Pro diversos discos durs, el lector de targetes, les càmeres i damunt carrego l´ordinador. A més, un cable em permet connectar la tele de l´hotel a l´ordinador com a segona pantalla a través del dock d´Elgato.

Però en aquests viatges informatius no tot és treball. També hi ha temps per a la diversió. En l´avió 11 no poden faltar la Nintendo Switch -320 €- amb grans jocs com Doom o The Elder Scrolls Skyrim -55 € cada un. L´iPad Pro de 12" -des de 900 €- amb un teclat Logitech em permet tant veure les meves sèries favorites de Netflix com posar-me a treballar en ple vol. I quan has acabat el treball, a milers de quilòmetres de casa, arriba el moment de relaxar-se. Jo ho faig jugant. La consola nVidia Shield TV 12 -200 €- és imprescindible en els meus viatges llargs ja que converteix l´habitació de l´hotel en una petita part de la meva llar.