El veus celebra la seva segona edició - Olot

Fins al pròxim diumenge dia 10 de desembre, la veu serà la protagonista a la capital de la Garrotxa amb el Festival de Grups Vocals de Catalunya. En la seva segona edició, el VEUS es proposa acostar la música vocal a tothom a través de 13 propostes. Enguany s’incorporen al programa propostes de grups internacionals com Solala (un nou gènere de música vocal sueca), The Sons of Pitches (una formació del Regne Unit sortida dels pubs de Birmingham i que actualment participa als millors festivals a cappella d’Europa) o Gema4 (un quartet vocal cubà amb els boleros, el feeling i els sones tradicionales com elements distintius de la seva discografia), així com un grup nacional finalista de l’última edició del concurs de TV3 Oh Happy Day, Sound Six.

«Masacre» - Lloret de Mar

Teatre de Lloret de Mar - Dissabte 9

En aquest relat, teatralment lliure però amb voluntat de rigor històric, un home i una dona sense cap mena de poder es lleven un bon dia amb la intenció d’acabar amb el capitalisme a Espanya. A partir d’aquest propòsit sinistre, viatgen a 1939 per tornar a refer el camí des de llavors fins ara. Aquesta vegada, amb els ulls oberts.

El «Cyrano» de Lluis Homar - Girona

Teatre Municipal - Divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10

Després de posar-se a la pell de tots els personatges de Terra baixa i triomfar arreu del país, Lluís Homar torna al Festival per posar-se el nas d’un dels soldats poetes més famosos de la història del teatre: Cyrano de Bergerac. L’obra és una adaptació del clàssic d’Edmond Rostand reescrita i dirigida per Pau Miró.

Trombone Shorty - Salt

La Mirona - Divendres 8

Troy Andrews, més conegut com Trombone Shorty, presenta Parking Lot Symphony. Aquest treball és una mostra de les seves arrels i també de la seva curiositat per una multitud de sons i ritmes, des de l’alegre estrèpit de les brass bands i el funk més ballable, passant per la bellesa sentimental del blues, el hip-hop o el pop.

The Freeborn Brothers - Palafrugell

Mediterrània Espai Fòrum - Dissabte 9

Prenent com a punt de partida l’ànima gipsy, la formació polonesa establerta al Regne Unit presentarà aquest dissabte a Palafrugell una amalgama de ritmes, que també inclou el folk d’arrel anglosaxona. Al Baix Empordà hi arriben amb un nou àlbum sota el braç, Instant Magic, publicat aquest any.

Rosalía i Refree - Girona

Auditori de Girona - Dissabte 9

Tradició i experimentació, el flamenc de Manolo Caracol i el minimalisme nord-americà. Així és Los Ángeles, un disc iconoclasta per necessitat, un disc sorgit de la unió entre Rosalía i Raül Fernández. Ella és una de les veus més prometedores i personals del flamenc actual; ell, un dels noms de referència de la producció.

«Còsmix» de Teatre Mòbil - Palamós

Teatre La Gorga - Diumenge 10

La Cia. Teatre Mòbil porta l’espectacle Còsmix a Palamós. Una proposta recomanada per a nens i nenes de més de 5 anys, és la història de dos viatgers infatigables, estranys i extravagants que arriben a l’escenari, programats per fer riure i, com dos homes orquestra, despleguen les seves millors habilitats per fer-ho.

«Diari d’un boig» - Girona

Sala La Planeta - Divendres 8 i dissabte 9

Oskaras Koršunovas ha trobat en l’obra de Nicolai Gogol Diari d’un boig el pervers mecanisme per explicar com un home corrent es pot convertir en un dictador. El director lituà, capaç d’il·luminar amb el seu intens teatre les parts més fosques de l’ànima humana, converteix aquest monòleg en un inquietant tractat sobre les claus del feixisme.

Maria Arnal i Marcel Bagés - Torroella de Montgrí

Auditori Espai Ter - Dissabte 9

Autèntica revelació del 2016, Maria Arnal i Marcel Bagés presenten el seu àlbum de debut, 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017). Recent Premi Ciutat de Barcelona de Música pel seu segón EP, Verbena, escollit Millor Single Nacional per la revista Rockdelux i Obra Artística de l’any segons els lectors de Time Out.