Ja fa temps que les sèries nòrdiques, i preferiblement els seus thrillers, s'han tornat de referència a l'oferta televisiva: el seu estil inconfusible, sumat a la seva capacitat exportadora, els ha tornat tot un esdeveniment, i cada estrena es rep amb la mateixa expectació que qualsevol sèrie nord-americana. Ara Dinamarca i Suècia s'han unit per coproduir Greyzone, un elèctric exercici de suspens que fa tota la pinta de ser un dels grans èxits de la temporada.

Creada per Oskar Söderlund i Morten Dragsted, ambdós amb molta experiència en sèries similars, Greyzone alterna dos fronts narratius. En un, una enginyera especialitzada en drons, Victoria Rahbek, és segrestada a casa seva per uns encaputxats. Al principi tot plegat sembla un típic robatori, però quan els assaltants li comuniquen les seves demandes, s'adona que la situació té a veure amb un aspecte molt concret de la seva feina. En l'altre, els serveis secrets de Suècia i Dinamarca es veuen obligats a cooperar quan troben indicis d'un imminent atac terrorista. Ambdues trames, que al principi semblen inconnexes, acaben confluint en una mateixa intriga a contrarellotge en què la protagonista descobrirà que no es pot refiar de ningú.

En alguns segments, Greyzone presenta aquell estil nòrdic tan característic basat en el suspens sense artificis, però en d'altres sorprèn per la seva aposta per un actioner molt més dinàmic del que és habitual que no està exempt d'unes molt suggestives lectures polítiques. Un dels plats forts de la sèrie és el seu repartiment, encapçalat per l'esplèndida Birgitte Hjort Sørensen (la Katrine Fønsmark de Borgen, que també s'ha deixat veure en produccions nord-americanes com la pel·lícula Dando la nota 2), Joachim Fjelstrup, Ardalan Esmaili, Karin Franz Körlöf, Johan Rabaeus, Karin Franz Körlof i Tova Magnusson, descoberta per molts espectadors a Bron (El puente). Una prova del rigor amb què s'han pres aquesta superproducció és que el director dels seus cinc primers episodis és Jesper W. Nielsen, responsable d'alguns dels millors capítols de Borgen.