Malgrat les seves interessants incursions en la direcció, Josh Radnor continua essent més conegut com el Ted Mosby de Cómo conocí a vuestra madre . Potser per això ha acceptat protagonitzar una sèrie que defuig el cànon convencional de la comèdia televisiva i prova d'oferir una visió més madura i reflexiva.

Rise, que s'acaba d'estrenar a la NBC, es basa en fets reals, i explica la història de Lou Mazzuchelli, un professor de llengua anglesa desesperat per canviar d'aires davant l'evidència que la seva carrera professional està profundament estancada. Un bon dia, el director del seu institut li ofereix una alternativa: fer-se càrrec de l'aula de teatre, que ja fa temps que urgeix d'una renovació perquè la seva responsable, Tracy Wolfe, insisteix a fer muntatges massa tradicionals que no s'acaben de guanyar la implicació dels alumnes. Lou pretén convertir les classes de teatre en un veritable aprenentatge sobre la ficció i la vida, apostant per obres que reflecteixin millor la realitat emocional d'actrius i actors. Malgrat les reticències inicials de Wolfe, l'aula comença a funcionar a ple rendiment, tot i que acaba topant amb les resistències de famílies poc avesades a experiments.

Creada per Jason Katims, productor de sèries com Friday Night Lights o Parenthood, Rise compta amb un pilot dirigit per Mike Cahill, realitzador de títols tan singulars com Otra Tierra, i es nota l'intent de tots plegats per fugir de la típica comèdia estudiantil per centrar-se en una reivindicació del poder pedagògic de l'art i la cultura. Es passa de pretensiosa en alguns moments (el registre visual, basat en la càmera en mà, acaba esgotant) i resulta massa el·líptica en alguns altres (el pilot culmina amb una escena que vol ser emotiva, però resulta forçada atès el que has vist prèviament dels personatges), però en termes generals Rise t'atrapa pel seu rigor dramàtic i el carisma dels personatges. Al costat de Radnor, que hi fa un encomiable esforç per fugir de Ted Mosby, destaquen les aportacions de Rosie Pérez, Casey Johnson, Rarmian Newton, Amy Forsyth, Ted Sutherland, Marley Shelton i Auli'i Cravalho, descoberta després de posar veu a la protagonista de Vaiana.