Creada per Irwin Allen, Perdidos en el espacio va ser una de les icones televisives dels anys 60, en gran mesura perquè els seus aires de «space opera» familiar la feien accessible a tot tipus de públic. Dues dècades després de la seva mediocre versió cinematogràfica, la família Robinson torna a la televisió en un remake impulsat per Netflix i que s'estrena avui.

Amb Star Trek: Discovery Netflix ha demostrat tenir bon ull a l'hora de refundar sagues fantàstiques, i aquest és una mica l'esperit de Lost in space: a diferència de la sèrie original, més centrada en els conflictes familiars que en la supervivència dels seus protagonistes, la nova versió sembla haver volgut equilibrar més la balança i donar la mateixa importància a les trames purament fantàstiques, Funciona? Vist el pilot, la resposta es fa una mica prematura. La sèrie presenta un embolcall tècnic inapel·lable, i es nota que els seus responsables (entre ells el gran Neil Marshall, autor de The Descent i alguns dels millors episodis de Joc de trons) se la volen prendre amb un mínim de rigor, però les tensions sentimentals del grup resulten massa òbvies i resten força al conjunt. Això sí, si el que pretén és asseure davant el televisor un públic més transversal, com han fet sèries com Stranger Things, és molt probable que l'aposta els funcioni, i més ara que a l'espectador deu episodis li semblen un risc assumible.

Lost in space comença igual que la sèrie dels 60, amb la família Robinson viatjant per l'espai en un futur marcat per la colonització i estavellant-se en un misteriós planeta alienígena, on hauran de fer front a tota mena de perills. A l'arrencada de la sèrie passen més coses en menys d'una hora que en tota la pel·lícula dels 90, però almenys aquí no hi ha aquella sensació tan molesta d'estar davant d'un producte sense interès. El repartiment de Lost in space l'encapçalen Toby Stephens, Molly Parker (una gran actriu que continua essent una de les grans desconegudes del cinema i la televisió actuals), Mina Sundwall, Maxwell Jenkins, Taylor Russell i Parker Posey.