El municipi de Torroella de Montgrí celebra aquest cap de setmana la Fira l'Empordà Cuina i Salut, que enguany arriba a la seva cinquena edició. En el marc de la fira, el visitant podrà passejar pel mercat de productes de proximitat, assistir a les xerrades i conferències que s'organitzen i participar als tallers de cuina familiars i els show cookings. A més, els carrers i places de Torroella s'inundaran de cercaviles i activitat infantils per animar la celebració.

La Fira l'Empordà, cuina i salut va neixer amb l'objectiu de posar en valor els beneficis per a la salut d'una alimentació conscient i de qualitat. L'objectiu és tornar als orígens, on la dieta mediterrània, els productes de km 0 i l' slow food eren la pràctica diària. La fira es dinamitza amb diferents activitats i sectors: expositors, conferències, tallers, degustacions, espectacles infantils, etc.

Tot i que durant aquesta setmana s'han celebrat xerrades sobre productes alimentaris, la fira arrenca oficialment avui amb un espectacle familiar a la plaça de la vila i diverses conferències. La primera tindrà lloc a les vuit del vespre a l'auditori del Museu de la Mediterrània i tractarà sobre la nutrició i l'alimentació a càrrec del dietista Juan Revenga. Tot seguit, a les nou del vespre, es durà a terme a La Sala una xerrada i tast de garnatxes i carinyenes amb Ricard Rofes, un dels enòlegs més destacats de Catalunya. L'acte serà presentat per l'actor Carles Xuriguera.

El plat fort arrribarà demà amb una vintena d'activitats. Els mercats prendran els carrers de Torroella. A la plaça de la Vila tindrà lloc el mercat de productes de l'Empordà i, al passeig de Catalunya, el d'artesania i alimentació de proximitat i el de Món Empordà de productes ecològics.

Durant el dia també es duran a terme diferents xerrades. La plaça del Mestre Pere Rigau acollirà a les onze del matí el show cooking de Llucià Ferrer sota el títol «De la barca a la taula». A l'auditori del Museu de la Mediterrània, el metge pediatre Carlos Casabona donarà instruccions per gaudir dels aliments sans, a partir de les dotze del migdia. També tindran lloc xerrades sobre l'hort, les barretes energètiques, l'alimentació dels més petits i la importància d'una bona dieta per prevenir el càncer. Per altra banda, cercaviles i animacions itinerants donaran vida als carrers de Torroella, tot ambientat amb l'alimentació. Les botigues del municipi també se sumaran a la festa decorant amb productes de proximitat els seus establiments.

La festa finalitzarà el diumenge amb més xerrades i show cookings.