El municipi de Santa Coloma de Farners proposa aquest diumenge gaudir d´un bon pa amb tomàquet amb la celebració de la fira que porta el nom d´aquest típic plat català. La jornada, que enguany arriba a la divuitena edició, arrencarà a les deu del matí i tindrà lloc al Parc de Sant Salvador.

La Fira del Pa amb Tomàquet torna un any més per posar en valor la cuina catalana. Durant tot el dia es podrà degustar pa amb tomàquet i carn a la brasa, embotits amb amanida i llegums. Els més petits podran gaudir amb les passejades amb ponis, a partir de les 10 del matí i a càrrec del Club Hípic Natura a Cavall. També podran ballar amb l'espectacle d´animació infantil del País de Xauxa, que tindrà lloc a les sis de la tarda. Els gegants de Santa Coloma també participaran a la jornada amb una cercavila pels carrers i places del municipi a partir de les cinc de la tarda.

La música també tindrà un paper especial a la Fira del Pa amb Tomàquet. A 2/4 de dotze del migdia hi haurà el concert de combos amb BanDreams, Big Band d´Arenys de Munt i Deixa´ts de Banda. A la tarda actuaran Stem Fatal, Multicantant i SiFaNoFa. La música també posarà el punt final a la jornada amb les havaneres del grup Peix Fregit i el Holly Fest.

L´objectiu de l´Ajuntament de Santa Coloma de Farners, organitzador de la Fira, és posar de relleu els embotits elaborats artesanalment pels carnissers del municipi amb l´acompanyant del pa amb tomàquet. També vol promocionar els olis de les denominacions d'origen més properes, preservar el pa fet en una fleca com les d'abans i posar en valor els autèntics tomàquets del país.