La jornada d'intercanvi de llibres per aliments que es va celebrar aquest dissabte a la plaça de la Palmera de Figueres va aconseguir recollir gairebé 1.500 kg de menjar que es destinaran al Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de la ciutat. La segona edició de la iniciativa, està organitzada per l'establiment Llibres Low Cost en col·laboració amb diverses entitats, buscava ajudar a recaptar productes bàsics pels més necessitats per la situació actual.

Els organitzadors estan satisfets per la solidaritat que durant tot el dia van mostrar els centenars de persones que es van acostar fins aquest punt. En total, es van distribuir al voltant de 2.500 dels més de 4.000 llibres de totes les temàtiques que s'oferien per a l'intercanvi. De fet, molts dels participants van lliurar aliments sense endur-se cap exemplar. D'entre els productes recollits, hi ha 173 litres d'oli; 114 kg de sucre; 4,6 kg de cacau; 207 kg d'arròs o 101 kg de farina.

L'activitat va comptar també amb actuacions musicals i tallers pels més petits durant tot el dia en una mostra de solidaritat per a poder fer front a les 2.000 famílies que s'atenen al centre de Figueres.