El senador per Girona de CiU, Pere Maluquer, ha traslladat a la ministra de Foment, Ana Pastor, el "maltractament" que, diu, ADIF ofereix als usuaris de l'estació del TAV Figueres-Vilafant. Una situació "especialment intensa" durant els mesos de juny a setembre com a conseqüència de l'"escassa dotació" del personal encarregat de donar servei als passatgers d'aquesta infraestructura.

Maluquer ha presentat una bateria de 38 preguntes per exigir una explicació dels problemes que, segons diu, ha originat aquesta situació. Entre elles, demana informació sobre "el balanç del Govern espanyol de la gestió dels serveis prestats per ADIF als viatgers en general i a l'estació de Figueres-Vilafant". També qüestiona si l'executiu és "conscient" que s'ha hagut de gestionar el transbordament entre trens que provenien de França.

El senador també vol saber aspectes relacionats amb el nonbre de combois estacionats provinents de l'altra banda de la frontera així com quants hi han arribat amb retard des de la posada en funcionament de la línia o quants han tingut problemes per fer el transbordament de passatgers.

Amb tot, Maluquer reclama informació sobre si l'Executiu considera adequada la plantilla de personal de l'estació o el nombre de reclamacions fetes, entre d'altres.