L'Ajuntament de Figueres va acordar ahir fer diverses transferències de crèdit entre partides pressupostàries entre les quals hi ha la de destinar 231.631,18 euros a la polèmica canonada de sistema alternatiu d'abastament d'aigua potable per la que l'interventor va fer un informe desfavorable. De fet, l'equip de Govern ja havia anunciat que faria el reconeixement posterior que els indicaven els funcionaris municipals per poder afrontar l'obra executada per l'empresa municipal Fisersa sense consignació. També s'ha incrementat en 54.000 euros la quantitat destinada a polítiques socials. En aquest sentit, es van acordar 45.000 euros a assistència social i ajuts a famílies; 6.000 a ajuts a famílies i 2.934 a ajuts socials gestionats per Creu Roja de Figueres.

D'altra banda, la regidoria d'Hisenda ha aconseguit tancar dues operacions de crèdit per valor de 3,5 milions d'euros -2 milions i 1,5 respectivament- amb dues entitats bancàries. "Una acció que ens permetrà mantenir els períodes de pagament a proveïdors i assolir l'objectiu que ens havíem proposat de realitzar aquests pagaments en el termini que estableix la llei", assegura el regidor, Manel Toro. "No hem acceptat una tercera operació perquè no oferia bones condicions per a l'Ajuntament. Això confirma la millora econòmica de les arques municipals", insisteix.

El rebut de l'IBI

Aquestes actuacions es van acordar ahir a la Comissió Informativade Serveis Generals i Promoció Econòmica, on també es va tractar l'actualització dels valors cadastrals amb un augment d'un 10%. Aquesta actualització, expliquen, implica que no s'aplicarà l'increment del 10% del tipus de l'IBI que preveu la llei amb el que a efectes pràctics el rebut d'aquest impost pel 2014 només augmentarà en un 1,7% , tal i com es va anunciar fa unes setmanes.