L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (CiU), i el director general de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Joan Barios, es van reunir dimarts per estudiar "la solució més ràpida" que permeti prohibir el pas de camions de gran tonatge pel tram urbà de la N-II i de la N-260 a Figueres. Felip diu que durant la trobada es va parlar de diverses possibilitats que el delegat de Foment va veure amb "bons ulls" però que la més "efectiva" passaria per canviar la senyalització tant dins com fora de la ciutat que prohibís el seu pas. Amb tot, Felip reconeix que no s'ha fixat cap calendari concret que resolgui el problema.

Primer es va abordar amb el Departament d'Interior i ara amb carreteres de l'Estat. L'Ajuntament de Figueres continua gestionant amb les administracions competents la manera més ràpida i eficaç per prohibir els vehicles de gran tonatge pel centre de la ciutat. En la trobada a Barcelona es va establir que Figueres presenti una petició formal amb les propostes abordades i que el delegat de Foment faci les "consultes d'aspecte tècnic" per trobar-hi una solució.

Felip recorda que a les ordenances municipals ja està prevista la possibilitat de sancionar els camions que passin per dins de la ciutat i que, si Foment apliqués la mesura, la Guàrdia Urbana ja podria començar a multar.