Tres detinguts i 1.200 plantes de marihuana comissades és el resultat d'una operació policial que van portar a terme ahir a la tarda els Mossos d'Esquadra al barri de Sant Joan de Figueres. Els agents van accedir a dos pisos del carrer Ramon i Cajal i en fer l'escorcoll es van trobar que hi havia habitacions condicionades per al cultiu d'aquesta droga.

En total en van localitzar fins a 1.200, que els policies van anar carregant en els seus vehicles i després les van traslladadar fins a la comissaria dels Mossos de Figueres. Es dóna el cas que per cultivar aquesta plantació de marihuana, els arrestats havien punxat la llum pública del carrer i així s'estalviaven pagar pel concepte d'electricitat.

Pel que fa a les detencions, se'n van produir tres. Es tracta de tres ciutadans que són veïns de Mataró, tenen 19 anys i es trobaven en els dos habitatges del carrer Ramon i Cajal del barri de Sant Joan de Figueres en el moment de l'escorcoll i entrada dels Mossos d'Esquadra. Un dels joves en veure la presència dels agents es va entregar.

Els tres van quedar arrestats per un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. Els fets es van produir en un barri on ahir la presència dels agents va trencar l'aparent tranquil·litat que viu després del retorn de les famílies d'ètnia gitana vinculades al clan Cortés, la de l'assasí confés de Santiago Gabarre, que va morir a trets.