L'Ajuntament de Figueres va signar ahir un conveni l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que permetrà que la ciutat rebi de forma immediata deu habitatges per destinar-los al lloguer social. La cessió, que s'havia demanat des del Govern municipal, permetrà que la borsa de lloguer arribi als 19 habitatges que es gestionaran des dels Serveis Socials.

La regidora d'Habitatge, Sònia Trilla, diu que l'Agència de la Generalitat ha estat receptiva des del primer moment a atendre les demandes municipals. La rapidesa en les gestions, a més, ha permès que els Serveis Socials ja comptin amb la documentació necessària per posar-los a disposició de les persones que més ho necessitin.

Els immobles cedits estan repartits entre els barris d'Horta de l'Hospital, la plaça Joan Tutau, el del Poble Nou i als carrers Pere III, València i Fages de Climent.

D'altra banda, l'Ajuntament treballa per aconseguir que les entitat bancàries també participin en aquesta borsa destinada al lloguer social. Per això, la setmana passada va enviar una carta als directius d'aquells bancs que tenen procés oberts a Figueres. Precisament, dilluns la PAPH va protagonitzar una cassolada davant a l'entrada de l'Ajuntament per demanar solucions per a dues famílies que podrien perdre la casa properament.