Els grups de l'oposició, ICV i CUP, de Figueres han decidit abandonar la Comissió d'atenció als afectats pels desnonaments de la ciutat perquè consideren que "no ha servit per a res". Les formacions han fet pública la seva decisió després que la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de la ciutat (PAPH) anunciés que marxava i que l'equip de Govern de CiU decidís dijous suspendre la trobada que s'havia de celebrar davant de l'"actitud" de l'entitat.

Des de la CUP diuen que no s'ha aconseguit cap dels objectius pels quals s'havia creat i que es tracta d'una comissió "lenta, burocràtica i inoperant, que no dóna resposta al greu problema que estan vivint moltes famílies en risc de ser desnonades". El grup considera, a més, que la problemàtica és "una bomba de rellotgeria" i que els darrers intents de l'alcaldessa, Marta Felip, per demostrar que s'han fet coses són "en va".

Per la seva banda, el regidor d'ICV Xavier Monfort considera que "ha quedat demostrat que la comissió no serveix per a res i que, a més, és un fre a la recerca de solucions". "Sense anar més lluny, en els últims dotze mesos, el govern no ha sigut capaç de fer efectiva la compra de pisos per posar a lloguer social, un compromís que constava en el pressupost d'aquest 2013 amb una partida de 300.000 euros", insisteix.

El Govern municipal, en canvi, defensa que s'han aconseguit les peticions que es demanaven i que s'està treballant a fons per combatre la problemàtica.