L'Ajuntament de Figueres ha decidit renovar la tradicional cavalcada de Reis, que tenia pendent des de fa anys i ha encarregat a la companyia especialitzada en espectacles Drakonia la direcció artística per donar un toc d'imaginació a la celebració. El recorregut i el nombre de participants -uns 200- serà el mateix, però es canviaran les tres carrosses reials i s'hi incorporaran camells i nous personatges de ficció entre els quals hi haurà fades, "carters" voladors o "enviats de l'Orient". També hi haurà camells o un grup que simularà els mítics soldadets de plom. El regidor de Cultura, Josep M. Godoy (CiU), ha explicat que amb un pressupost global del voltant de 60.000 euros per a activitats de Nadal s'ha treballat per optimitzar recursos i aconseguir aquesta reconversió.

Fa anys que Figueres va aturar els canvis en les carrosses i personatges que acompanyen la tradicional cavalcada de la tarda de Reis i ara s'ha decidit impulsar de nou. L'equip de Govern ha encarregat a aquesta companyia especialitzada en espectacles temàtics la renovació i els va presentar un projecte artístic que es podrà veure el proper 5 de gener.

De moment, s'han començat a repartir uns fulletons informatius per donar a conèixer alguns dels principals nous personatges que s'hi podran veure però el seguici comptarà també amb altres novetats com la renovació de les carroses de Ses tres Majestats o la incorporació de camells i cavalls blancs, marrons i negres en consonància amb cadascun dels Reis. Així el blanc comptarà amb un carruatge inspirat en un Palau de gel; el Ros amb un bosc amb flors lluminoses i el Negre, amb un Palau d'inspiració àrab.

També se'n renovaran altres recreant un bosc de Fades on hi haurà aquests personatges imaginaris juntament amb follets i els anomenats "carters voladors", que vestits de blanc i equipats amb unes bicicletes amb ales, tindran la "missió" de fer arribar les cartes de tots els infants.

En l'apartat musical hi haurà la nova orquestra de la ciutat, però també un grup de xaranga i els acompanyaran un grup de personatges inspirats en els soldadets de plom.

Més sorpreses, el diumenge

La voluntat és aconseguir un canvi amb tocs "màgics" per rentar la cara a la tradicional celebració. "Els carrers limiten la capacitat dels participants i, per tant, no podia ampliar-se gaire el nombre però calia canviar algunes coses per mostrar una renovació", assegura el membre de la companyia Drakonia, Josep Sucarrats.

Sucarrats insisteix que hi haurà més "sorpreses" que només es desvetllaran als que hi assisteixin el proper diumenge a les set de la tarda.