Demanen 13 anys per un avi acusat d´abusar d´una nena

L'home, de Capmany, l'hauria obligat a fer-li en més d'una ocasió tocaments en el trajecte en cotxe fins a un hort

04.01.2014 | 07:57

El fiscal demana una pena de 13 anys i vuit mesos de presó per a un veí de Capmany acusat d'abusar d'una nena que l'acompanyava a regar l'hort. El processat, que ara té 71 anys, coneixia l'àvia i la mare de la menor des de feia anys i tenia una estreta amistat amb la família. Tanta, que fins i tot l'havien fet padrí de la germana petita. Segons recull el fiscal, l'acusat aprofitava el trajecte amb cotxe fins a l'hort per fer tocaments a la nena, de només 9 anys. A més, durant la Setmana Santa del 2011 també hauria obligat la menor a refregar-li el penis, aprofitant que tots dos estaven sols dins una caravana. A banda de la presó, l'home s'enfronta a pagar 15.000 euros d'indemnització.

El fiscal situa els abusos sexuals entre el desembre del 2010 i la Setmana Santa del 2011. Segons recull el seu escrit, aleshores l'acusat feia anys que mantenia una estreta amistat, "gairebé familiar", amb l'àvia i la mare de la nena. No només les havia ajudades econòmicament sinó que també, quan havia calgut, s'havia encarregat de tenir cura de les dues germanes. El fiscal assegura que l'home, aprofitant la confiança que li tenia, va decidir abusar de la germana gran, una nena de 9 anys. Va demanar-li diversos cops que l'acompanyés a l'hort i "en un mínim de quatre ocasions", va fer tocaments a la menor. Segons l'escrit de qualificacions, l'acusat li passava la mà per sobre els pantalons i li tocava els genitals.

A dins de la caravana

Durant les vacances de Setmana Santa del 2011, però, l'home va anar més enllà. Un dia, el processat i la família de les nenes es van aplegar tots a l'hort per celebrar-hi una festa. Després de menjar, l'acusat va anar a fer la migdiada en una caravana que tenia aparcada al mateix terreny. Al cap d'una estona, la nena de 9 anys hi va entrar per despertar-lo. Aleshores, segons recull el fiscal, "la va agafar amb força per un braç, la va fer estirar al llit i li va demanar si havia vist mai un penis". Després, l'home s'hauria abaixat els calçotets i hauria obligat la menor a fer-li tocaments. Abans de deixar-la marxar, el fiscal recull que va amenaçar la nena dient-li que la "penjaria pel coll" si explicava res d'allò que havia passat.

El fiscal imputa al processat un delicte continuat d'abusos sexuals i un altre d'agressió sexual. En tots dos casos, destaca que els delictes es van cometre a una menor de 13 anys i que l'home va aprofitar-se de la seva condició de superioritat. A més, l'acusació també el considera autor d'un tercer delicte, en aquest cas d'amenaces. El fiscal demana que es condemni el processat a una pena de 13 anys i vuit mesos de presó. A més, també sol·licita que durant disset anys l'home no es pugui acostar a menys de 200 metres de la menor, de casa seva o de l'escola on estudia. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal reclama que l'acusat hagi de pagar 15.000 euros d'indemnització a la mare de la nena (com a representant legal de la menor). El judici per aquests fets s'ha fixat per a principis de març a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona.

Enllaços recomanats: Premis cinema