Un grup d'uns 80 agents es van concentrar ahir davant del Jutjat de Figueres per mostrar el seu suport als dos agents agredits la nit de Cap d'Any per tres homes, d'entre 32 i 35 anys d'edat i ètnia gitana, a Garriguella. En principi, estava previst que aquest dissabte es realitzés un judici ràpid però davant el gran nombre de testimonis, finalment s'ha decidit ajornar-lo un dia més, fins el proper dimarts. Una vuitantena d'agents es van desplaçar ahir fins als jutjats per mostrar el seu suport als policies agredits. Els Mossos han explicat que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El judici continuarà el proper dimarts a les deu del matí i està previst que testifiquin diversos testimonis que van presenciar els fets.

Els fets es remunten a la matinada del passat 1 de gener quan dos agents dels Mossos d'Esquadra, que estaven fora de servei, van veure com un vehicle circulava a gran velocitat i fent maniobres perilloses pels carrers de Garriguella, a l'Alt Empordà.

Els agents, que es trobaven amb les seves respectives famílies, van recriminar al conductor la seva actitud. Davant d'això i segons la versió dels Mossos d'Esquadra, el conductor d'ètnia gitana i veí de Garriguella, va sortir del cotxe i va començar a amenaçar i encarar-se contra els agents. Els dos policies es van identificar i, després de calmar-lo, l'home va marxar amb el seu vehicle.

Tot i això, uns minuts més tard, el conductor va tornar acompanyat de tres homes més i carregats amb barres de ferro i altres objectes contundents. Els homes, tots ells d'entre 32 i 35 anys d'edat, van començar a colpejar i agredir els mossos.

En concret, els detinguts van colpejar un dels policies al cap amb una barra de ferro i van tirar puntades de peu a l'altre agent. Segons ha pogut saber l'ACN, un dels fills dels mossos agredits - que es trobava en el lloc dels fets- va llançar un objecte contra els agressors tot demanant que "deixessin estar el seu pare". Per aquest motiu, els homes també es van enfrontar amb el nen.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que els dos agents van patir contusions i ferides lleus. Els policies van posar la denúncia el mateix dia dels fets. Dos dies més tard, aquest passat dia 3 de gener, els mossos van detenir tres homes que estarien relacionats amb l'agressió. La investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions perquè els mossos continuen buscant un quart home -d'ètnia gitana- que també hi hauria participat.