Un camió de gran tonatge amb matrícula d'Hongria va quedar dissabte encallat en un carrer del centre històric de Cantallops. Van tardar cinc hores a poder retirar el vehicle amb l'ajuda d'una grua de l'empresa Padrosa. El conductor va dir que s'havia despistat perquè el GPS l'havia portat fins allà.

Pels volts de les sis del matí el camió va entrar a Cantallops pel carrer Figueres. Segons ha explicat l'alcalde de Cantallops, Joan Sabartés, "va anar ratllant algun cotxe, en va xafar un altre i va quedar encallat en un petit revolt que fa el carrer". Sense possibilitats de retirar el vehicle, es va haver de demanar ajuda.

Fins al lloc s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra i es va requerir la presència de la grua. Primer un camioner especialitzat de la mateixa empresa Padrosa va intentar retirar-lo sense l'ajuda de la grua, però els va ser impossible, relata Sabartés. Per això es va procedir a estirar-lo per la part posterior, anant movent la cabina i en el sentit invers de la marxa. Cap a les onze del matí, i després de diverses maniobres, ja s'havia pogut solucionar la situació.

A banda dels vehicles del carrer que havia malmès, el camió també va trencar un mirall del mobiliari urbà i va fer rascades a alguns immobles, ha explicat l'alcalde, que constata que no és la primera vegada que un vehicle d'aquestes característiques, tot i les prohibicions, s'encalla quan inten?ta circular pel poble. En aquest cas el conductor va dir que hi havia arribat guiat pel GPS. Sabartés diu que existeix algun polígon a tocar Barcelona amb el mateix nom però el GPS creuen que no l'hagués guiat cap al Cantallops empordanès sinó direcció la N-II. Per això pensen que com en altres ocasions el camioner s'hauria pogut despistar. Cantallops està molt a prop de la Jonquera, on milers de camions esperen el cap de setmana per poder entrar a França, on tenen restringida la circulació durant els festius. L'any passat el conductor del tràiler que es va quedar encallat anava begut, explica. L'Ajuntament no prendrà més mesures perquè ja hi ha senyalitzacions advertint que no poden circular pel centre del poble.

Una altra població on solien encallar-se camions és Borrassà. En aquest cas sí que van constatar que alguns dispositius GPS indicaven als vehicles que es podien desviar pel nucli de Creixell per anar en direcció a la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

Els que seguien els indicadors acabaven encallats a la població. Per resoldre-ho es van posar senyalitzacions indicant la prohibició d'utilitzar aquesta ruta, però com passa en el cas de Cantallops, alguns conductors se la saltaven.