L'associació Desat'Art de Figueres portarà a Itàlia un projecte artístic amb 30 participants de diferents disciplines anomenat "Almodovisions". La iniciativa té el suport, segons els seus promotors, del cineasta Pedro Almodóvar i s'hi recullen "visions" inspirades en el director espanyol.

El projecte s'estrenarà el proper 6 de febrer i es podrà visitar fins a finals d'abril a la ciutat de Milà. La mostra artística comptarà amb unes 24 peces, una de fotogràfica amb una vintena d'artistes plàstics, dansa contemporània, un càsting sota el títol "chica Almodóvar" o un sopar benèfic, on està previst que assisteixi l'actor Lluís Homar. La part benèfica es destinarà a l'organització Unicef. L'esdeveniment es farà al Showroom de la Viesse Auto de Milà durant tres mesos i en diferents etapes.

"Es tracta d'un projecte molt creatiu i ric culturalment", assegura el seu director, Carles Castellnou. De fet, la iniciativa va néixer l'any 2006 i aquest temps s'ha fet per diferents poblacions catalanes.

L'entitat organitza des de fa temps múltiples activitats culturals a diferents punts de la comarca com ara el Festival Glam, que s'ha deixat de fer a Figueres després que denunciessin la manca de suport de l'Ajuntament.