Castelló replantejarà els aparcaments de pagament amb zona verda i bonificacions

La mesura a Empuriabrava va provocar múltiples protestes i l'Ajuntament busca fer-la més efectiva per a l'estiu vinent

12.01.2014 | 08:20
Els comerciants van denunciar pèrdues amb la implantació de la mesura aquest estiu.
Els comerciants van denunciar pèrdues amb la implantació de la mesura aquest estiu.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries està en negociacions amb la concessionària de l'aparcament de pagament d'Empuriabrava per replantejar el projecte, que es va posar en funcionament aquest estiu i va provocar múltiples protestes entre veïns i sector comercial. L'alcalde, Xavier Sanllehí, diu que no es modificarà el nombre de places blaves però que se'n crearan de verdes en espais d'aparcament lliure i, a més, s'oferiran quotes més assequibles per a treballadors o llogaters d'apartaments turístics. A més, plantegen la possibilitat d'oferir dues hores gratuïtes al migdia i permetre que amb un tiquet d'estacionament a la zona de la platja també es pugui aparcar a la zona comercial sense haver de tornar a pagar.

Les crítiques a la implantació d'aquest projecte amb 2.600 noves places de zona blava d'aparcament a Empuriabrava es van iniciar des que es va anunciar el projecte i el passat mes de juliol van arribar fins i tot al ple amb pancartes que mostraven la disconformitat amb la mesura. Els opositors denunciaven que la iniciativa estava provocant pèrdues als negocis de la zona i van intentar aturar-la per diverses vies. Sanllehí ja va manifestar en diverses ocasions que un cop acabada la temporada s'analitzaria i es farien els canvis necessaris però, en cap cas, es plantejava eliminar-la. Per això, des de fa mesos estan en converses amb l'empresa que s'encarrega de la seva gestió per aconseguir alguns canvis que esperen tancar el mes vinent per a tenir-ho a punt per a la propera temporada turística.

A grans trets, el replantejament implicaria mantenir totes les places de zona blava però permetre als propietaris que puguin aparcar tant en aquesta zona com a la verda a través del pagament d'una quota, pendent de concretar. Els residents a de qualsevol zona d'Empuriabrava, a més, hi podran deixar el cotxe pagant una quota. També es permetrà utilitzar el mateix tiquet per a l'estacionament a la zona de la platja que a la zona comercial per evitar que els possibles clients hagin de tornar a pagar i es planteja oferir dues hores gratuïtes d'estacionament durant els migdies.

D'altra banda, en alguns punts on encara hi havia aparcament gratuït, l'Ajuntament està estudiant crear una àrea verda -de la qual, de moment, no han trascendit el nombre de places-. En aquesta, es prioritzarien també els treballadors dels comerços de la zona o els llogaters d'apartaments o habitatges turístics.

La idea és que hi puguin aparcar a través d'una targeta per la que es pagarà una quota. "Si es tracta d'algú que hi viu tot l'any es considerarà resident, però si és algú que ve a passar quinze dies, es treballarà amb la immobiliària que li llogui l'habitatge per gestionar aquesta targeta amb millors condicions", diu Sanllehí. En aquest sentit, assegura que s'han intentat atendre les peticions dels veïns i comerciants de la zona i que es properament es tancaran els canvis.

L'Alt Empordà

El transport d´uns ganivets de carnisseria aixeca sospites al centre de Figueres

Els Mossos han intervingut al carrer Nou per verificar la procedència del material d'uns viatgers...

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Una nova empresa a la comarca amb el programa «Invest in Girona-Figueres»

Una nova empresa s'ha implantat a la comarca i hi ha deu peticions. És el resultat dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema