L'Ajuntament de Figueres ha tancat l'acord amb l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) per poder disposar del tres dels solars de la zona del Parc de les Aigües pendents de desenvolupar. La mesura permetrà ampliar amb prop d'un centenar de places d'aparcament a pocs minuts del centre històric de la ciutat. La ciutat feia mesos que ho negociava -tal i com va avançar fa setmanes aquest diari- amb l'objectiu de dotar-se d'estacionament dissasiu i ara l'institut de la Generalitat hi ha donat el vistiplau en forma de cessió mentre no s'edifiqui a la zona.

Figueres ja va obrir al setembre de 2009 un aparcament d'aquestes característiques amb 160 places al carrer Rec Arnau, que se sumaven als més de 300 en superfície que ja hi ha a la zona del sector Costa Brava. La voluntat municipal, però, passava per seguir ampliant el nombre d'espais per evitar que els vehicles entrin i busquin aparcament al centre.

Per això i davant la paralització dels treballs per a desenvolupar la zona, ha aconseguit que INCASÒL els ho cedeixi. Un cop s'hagi tramitat administrativament l'acord, l'Ajuntament farà un condicionament de mínims per garantir-ne l'accés. En concret, es construiran les entrades i sortides, s'aplanaran els solars i es posarà una capa d'àrids reciclats per donar-los uniformitat. La voluntat és que les actuacions s'enllesteixin abans de l'estiu.

L'alcaldessa, Marta Felip, diu que la mesura permetrà "anar ampliant la corona d'aparcaments dissuasius a l'entorn del centre sense cap cost pel ciutadà i que permetran arribar-hi en només cinc minuts". D'altra banda, Felip recorda que els que vulguin estacionar al centre ho hauran de fer a través de la zones d'aparcament regulat o els pàrquings privats.