La Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hispoteques de Figueres (PAPH) ha iniciat una campanya anomenada "El món que jo vull", que busca sensibilitzar els estudiants sobre la situació de pobresa i la pèrdua de l'habitatge que viuen moltes famílies de la ciutat. A banda d'això, el col·lectiu també ha creat un concurs d'obres teatrals on els participants -alumnes d'ESO- hauran d'escriure sobre alguna d'aquestes problemàtiques. L'obra guanyadora, que es donarà a conèixer el 7 de març en el marc d'una festa, serà representada per la companyia teatral COOPREACTIVE dins del Festival del Còmic d'aquest any. A més, l'autor rebrà un lot de llibres, papereria i una butlleta electrònica, i el finalista, també un lot de llibres i papereria.

L'entitat, que des de fa temps lluita per ajudar persones que es troben en situacions extremes, ha volgut ara fer un pas més per conscienciar sobre aquests casos. Per això, ha iniciat una sèrie de sessions informatives a diversos instituts on, per una banda, a través d'una mena de joc de rol, se'ls condueix a les situacions de risc que es viuen diàriament a molts llocs. També se'ls explica què és i quina tasca fa la PAPH i se'ls donen dades sobre els casos que hi ha.

El concurs d'obres és la segona part d'aquesta iniciativa de conscienciació. Els interessats hi podran participar enviant les seves obres per correu electrònic fins al 15 de febrer. La idea és que siguin històries curtes en què l'argument tracti els desnonaments o la pobresa.

El jurat que escollirà l'obra guanyadora i la finalista estarà format per representants de diferents col·lectius vinculats a l'Educació, la plataforma i l'àmbit literari de la comarca. L'obra premiada, a més, serà representada a la propera edició del Festival del Còmic de la ciutat.