Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya Transcat per una fuita en un camió cisterna de transport de mercaderies perilloses a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) El camió transportava 12 tones de gas propà, un producte inflamable. La incidència s'ha produït al complex residencial Badia Gran Reserva de la localitat, quan el camió ha topat amb una pilona en un pàrquing i s'ha produït una petita fuita en una de les canonades situada a la part de sota de la cisterna.

Com a conseqüència de la fuita no hi ha persones afectades i s'ha acordonat la zona com a mesura de seguretat. No s'ha hagut de desallotjar ni confinar cap veí de la zona. Tot i que no s'han establert mesures directes de protecció als veïns, Protecció Civil recomana que s'eviti apropar-se a la zona afectada per la fuita.

Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat han donat suport en les tasques de comprovació i tancament de la fuita. Les vàlvules de pas ja estan tancades però la fuita encara no està aturada del tot, segons ha indicat Protecció Civil. El camió està immobilitzat fins que arribi el tècnic de seguretat de l'empresa del camió accidentat, que ve de València.

Fins al lloc dels fets també s'hi ha desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Castelló d'Empúries, que s'han encarregat d'acordonar la zona.