ERC de Castelló d'Empúries demanarà explicacions de per què han fallat en dues ocasions els sistemes de seguretat de l'Ajuntament permetent que uns lladres hagin entrat dues vegades en una setmana i s'hagin endut fins a 3000 euros. Volen una explicació convicent i, si no és així, no descarten demanar la dimissió del regidor de Seguretat, Joan Puerto. Els robatoris a la casa consistorial i a la sala polivalent en el darrer mes han fet avançar la col.locació de càmeres de videovigilància. De moment n'hi ha al recinte de l'Ajuntament i continuaran els tràmits per col.locar les que estan previstes a la resta d'equipaments.

El regidor d'ERC, Salvi Güell considera que "alguna cosa ha fallat" perquè "sobta molt que entrin sense que saltin les alarmes i al cap de tres dies i tornen a ser" i això " tenint tots els mitjans per garantir la seguretat". Per Güell "és prou greu perquè ens donin les explicacions oportunes i a partir d'aquí veurem què fem si demanem la seva dimissió (del regidor de Seguretat)".

El regidor de Governació, Joan Puerto, ha explicat que s'està investigant i que els Mossos tenen algunes proves que podrien portar als autors dels robatoris a l'Ajuntament, primer de material i després 3000 euros d'una caixa forta. El recinte té alarma però s'està reforçant la seguretat amb una càmeres. Segons Puerto "ha estat molt precipitat però estem fent instal.lacions per protegir l'Ajuntament assegurant el perímetre" i reajustant la seguretat. És una primera mesura provisional a l'espera que es posi a concurs el conjunt de càmeres de videovigilància projectades. "Es farà com ho teniem previst, en diverses fases", ha explicat. El projecte en preveu a algunes rotondes d'accés a la població, a l'Ajuntament, al pavelló i a la sala polivalent. Puerto remarca que, malgrat el robatori a l'Ajuntament i a la sala polivalent, aquest tipus de delictes van baixar el 2013. Respecte les crítiques d'ERC, ha respost recriminant "com pot ser que un senyor que ens ha ensorrat el municipi doni lliçons de com s'han de fer les coses" i diu que reforçaran la seguretat.A banda de l'Ajuntament han accedit en el darrer mes a la Sala Polivalent fent principalment destrosses. A principi de desembre la mateixa nit van robar 150 ordinadors de l'institut i van entrar al polivalent on hi van tornar dues setmanes després. Puerto no creu que hagin estat les mateixes persones que les de l'Ajuntament.