Vilafant rebaixa les inversions un 38% en el pressupost del 2014

La principal inversió
és la millora de la xarxa d'aigües, amb un cost
d'uns 160.000 euros

16.01.2014 | 07:35

L'Ajuntament de Vilafant ha rebaixat un 38% les inversions respecte a l'any passat en el pressupost de 2014, que se situa en 4,4 milions d'euros, 537.210 euros dels quals per a inversions. L'alcaldessa, Consol Cantenys, remarca que es "disminueix molt" en un exercici de "contenció". És un 5% inferior a l'any passat.
Cantenys ha remarcat que en inversions "farem les justes i necessàries, obres de millora bàsicament a la via pública i les que més falta ens fan". La inversió que s'emporta la quantitat més important, 160.000 euros, és la millora de la xarxa d'aigua en una segona i tercera fase per complir amb el conveni establert amb Figueres que s'ha fet càrrec del servei a través de l'empresa de serveis municipals Fisersa. Un segon projecte important és la creació d'un itinerari des del nucli antic fins al camp dels Enginyers en paral·lel a la carretera per millorar la vialitat dels vianants. D'altra banda, s'invertirà al conjunt de Palol Sabaldòria en la consolidació de l'ermita i en alguna petita intervenció arqueològica. L'alcaldessa ha remarcat que es tracta només de garantir "el manteniment i consolidació del que s'ha fet fins ara".
Vilafant ha volgut amb aquest pressupost continuar amb una polítoca d'estalvi, tot i que l'alcaldessa admet que ja no hi ha més marge i per això les inversions són les que més baixen.
La resta del pressupost ascendeix a 3,8 milions, dels quals el 41% són del capítol de personal; el 37% per béns i serveis; el 4% despeses financeres; el 12% per transferències i el 7% per passius financers. El presupost global respecte a l'any passat ha passat de 4,6 a 4,4 milions, però amb relació a fa dos anys la xifra és gairebé un milió d'euros inferior.

Un fons de contingència
El govern destaca un increment del 5,15% de la partida de Benestar Social "per atendre l'atenció social, gent gran i salut". També s'ha dotat el Fons de Contingència per aquest any en 29.200 euros per poder atendre les necessitats de caràcter excepcional.
En el capítol d'ingressos s'ha congelat els dos principals, els impostos directes (impost sobre béns immobles i impost sobre vehicles), i els indirectes es reajusten "a criteris de prudència, en espera de la reactivació de les obres i construccions".
El pressupost de Vilafant estava previst que s'aprovés ahir al ple municipal.

L'Alt Empordà

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

Juntament amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, es crearan 120 places lliures de pagament

La Guàrdia Urbana de Figueres intervé dotze comptadors irregulars a la ciutat

La Guàrdia Urbana de Figueres va intervenir ahir un total de 12 comptadors irregulars...

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Enllaços recomanats: Premis cinema