Les afectacions per la neu comencen a remetre aquest diumenge tot i que Protecció Civil avisa que ara no cal abaixar la guàrdia pel que fa el mal estat de la mar i el vent. El pla Neucat només es manté en prealerta a la Vall d'Aran mentre que també està en aquesta fase l'Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort onatge a la costa de l'Alt i Baix Empordà, especialment a la tarda. Pel que fa a les afectacions al trànsit per la meteorologia, segueix tallada per la neu la BV-4024 a Bagà i Coll de Pal mentre que encara cal fer ús de cadenes a la BV-4031, a Castellar de n'Hug i la B-400, a Gósol.

L'avís per mala estat de la mar al nord de la Costa Brava es dóna per la possibilitat que hi hagi onades que puguin superar els dos metres i mig, especialment a la zona del Cap de Creus i del Cap de Begur. Amb el pas de les hores l'episodi de mala mar s'intensificarà i es preveu que s'allargui tot el dilluns.

El vent bufarà de component nord. Protecció Civil recomana extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar i no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge. A més, aconsella allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop.

Per la seva banda, des del Meteocat es preveuen ruixats a la meitat est de Catalunya, que ja han començat a fer acte de presència durant la passada nit. Les precipitacions seran intermitents en intensitat i disperses. Finalment, Protecció Civil ha informat que la companyia Endesa ha comunicat que s'ha restablert el subministrament elèctric als 200 abonats que s'havien quedat sense llum a Vielha i Naut Aran.