Figueres aprova les condicions del concurs per comprar pisos socials amb 300.000 €

L'Ajuntament va donar llum verd l'expedient de contractació i es va reunir amb entitat bancàries per aconseguir-ne més

22.01.2014 | 07:39
Una protesta de la PAPH, que fa setmanes va abandonar la comissió.
Una protesta de la PAPH, que fa setmanes va abandonar la comissió.

L'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir en junta de Govern local l'expedient de contractació del contracte privat de compravenda d'habitatges construïts per destinar-los al lloguer social. Es tracta del plec de condicions que regiran el concurs que es farà per a invertir 300.000 euros del Fons del Patrimoni municipal del Sòl a aquesta finalitat. La regidora d'Habitatge, Sònia Trilla, espera que la tramitació no s'allargui gaire per tal de poder fer la convocatòria el més aviat possible. El document marca el límit de preu per metre quadrat que l'Ajuntament estaria disposat a pagar així altres condicions com ara la distribució per zones prevista. Paral·lelament, ahir es va produir una reunió amb representants d'entitats bancàries. La trobada s'havia de fer en el marc de la Comissió d'Afectats pels desnonaments però es va desconvocar després que la PAPH digués que en sortia. La setmana passada ja es va anunciar que hi havia el compromís de dos bancs (La Caixa i Bankia) per a cedir una dotzena d'habitatges.

El document aprovat permetrà posar a concurs la compra d'habitatges amb 300.000 euros del Fons, que fa temps que s'havia anunciat. Els serveis tècnics han establert els requisits però la idea és que no tots siguin de la mateixa zona, tinguin uns metres mínims i màxims així com uns imports màxims.

D'altra banda, l'equip de Govern, representants de l'oposició i Càritas es van reunir ahir amb directius de quatre entitats bancàries (BBVA, La Caixa, Bankia i Catalunya Caixa). Tant Bankia com la Caixa ja van pactar amb l'Ajuntament fa dies la cessió de pisos però ahir les altres dues entitats presents es van comprometre també a fer-hi aportacions, tot i que de moment no s'han concretat en nombre. L'alcaldessa, Marta Felip, va explicar a la sortida de la reunió que la majoria de directius d'oficines de la zona els van manifestar que ells ja tenen molts d'aquests pisos a lloguer però que s'avindrien a que l'Ajuntament fés d'intermediari. A més, va dir, van lamentar que se'ls criminalitzés tan quan "cada vegada es fan menys execucions hipotecàries i es treballa més per aconseguir una solució per a la família afectada que, en molts casos, passa per la dació al pagament". Felip també els va anunciar la intenció d'abordar la moció per multar les entitats que tinguin pisos buits. En aquest sentit, manté que dijous es plantejarà a la trobada que hi ha amb la Comissió Tecnicopolítica d'Afectats pels desnonaments que, previsiblement, hi donarà suport. D'aquesta manera, la intenció és portar-ho a aprovació al ple del proper mes de febrer. L'alcaldessa va defensar la feina que s'està fent per a continuar incrementant la borsa i per aconseguir solucions als problemes d'habitatge.

L'Alt Empordà

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

Juntament amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, es crearan 120 places lliures de pagament

La Guàrdia Urbana de Figueres intervé dotze comptadors irregulars a la ciutat

La Guàrdia Urbana de Figueres va intervenir ahir un total de 12 comptadors irregulars...

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Enllaços recomanats: Premis cinema