La Guàrdia Civil ha detingut tres persones a la duana de la Jonquera com a presumptes autores d'un robatori en un cotxe avariat a l'AP-7. Els lladres havien punxat prèviament la roda al vehicle en una àrea de servei de Castelló i s'havien ofert a ajudar el conductor, un ciutadà rus, minuts després. Aprofitant un descuit, els pispes van robar de l'interior del vehicle 15.000 euros i tres telèfons mòbils. L'actuació es va iniciar després d'una denúncia presentada per un ciutadà rus a Almenara (Castelló) on manifestava haver estat víctima d'un furt a l'AP-7. Després de fer una parada a l'àrea de servei de la Plana, la víctima va observar després de reprendre la marxa que tenia una roda del cotxe punxada.

En aturar-se va aparèixer un vehicle de gamma alta d'on va baixar un home oferint-li ajuda per canviar la roda. El denunciant va acceptar i mentre canviava la roda punxada, un altre dels ocupants del vehicle de gamma alta va aprofitar per robar 15.000 euros en efectiu i tres telèfons mòbils de l'interior del vehicle avariat. La Guàrdia Civil de Castelló va iniciar una investigació i en col·laboració amb el centre policial duaner de la Jonquera es va identificar els autors del delicte i el vehicle que utilitzaven, que havia estat llogat en un aeroport de París.

El 22 de gener a la tarda es va detenir els tres lladres a la Jonquera. Es tracta de F. B., de 42 anys i nacionalitat sèrbia; I. A., de 45 anys i nacionalitat kosovar; i N. S., de 49 anys i nacionalitat macedònia. Amb nombrosos antecedents i detencions per fets similars, els pispes pertanyien a una banda organitzada dedicada al lloguer de vehicles per fer robatoris i furts en àrees de servei de tot l'Estat. Els detinguts passaran aquest dissabte a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 de Figueres.