Figueres incorpora tot el patrimoni a l´espai públic al mapa d´art de nivell mundial

29.01.2014 | 07:44

Figueres s'ha convertit en la primera ciutat que compta amb tot el seu patrimoni arquitectònic i d'escutures a l'espai públic incorporat al mapa d'art i patrimoni d'àmbit mundial "WikiArtMap". La seva impulsora, la figuerenca Maite Oliva, diu que ja compten amb gairebé 30.000 entrades de diferents punts de món i que l'objectiu és establir acords com el que s'ha fet amb l'Ajuntament de Figueres per omplir de continguts totes les ciutats. A més i en col·laboració amb GuideMeUp, han creat una aplicació per a mòbils a través de la qual es podran consultar tots aquests continguts de forma gratuïta.

El projecte va nèixer fa gairebé dos anys i durant aquest temps ha gairebé doblat en nombre d'informacions que es poden consultar de diferents ciutats i països del món.

La iniciativa, única, consisteix en una plataforma en línia amb continguts oberts que sobre una cartografia de Google permet localitzar i consultar informació sobre espais i equipaments.L'objectiu és difondre l'art perquè estigui a l'abast d'usuaris de tot el món. Cada vegada compten amb més participants que poden introduir, administrar i editar els continguts.Fa un temps, a més, Figueres els va encarregar una difusió del seu patrimoni. D'aquesta manera, s'hi han incoporat els catàlegs escultòrics i arquitectònics de la ciutat així com dels autors d'aquestes obres catalogades. En total, conté prop de 250 continguts. Properament, a més, el web de Figueres tindrà el mapa interactiu del seu patrimoni i, gràcies a un acord de col·laboració amb GuideUpMe, s'ha generat una aplicació específica -disponible a Google Play per Android i avia a l'App Store per Iphone- amb aquestes informacions. La descàrrega serà gratuïta.

Enllaços recomanats: Premis cinema