Un mosso d´esquadra salva la vida a una turista a La Jonquera

La dona, que va ser traslladada en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona, es recupera favorablement

28.01.2014 | 12:44
Un mosso d´esquadra salva la vida a una turista a La Jonquera
Un mosso d´esquadra salva la vida a una turista a La Jonquera

La ràpida actuació d'un mosso d'esquadra el passat 20 de gener va permetre salvar la vida d'una turista alemanya d'edat avançada mentre patia una aturada cardíaca. Els fets van tenir lloc a l'àrea de servei de Porta Catalana, al terme municipal de La Jonquera, quan l'agent, que es trobava treballant a la zona, va observar com un home que es trobava al costat del seu cotxe sol·licitava ajuda. En acostar-se, l'agent va veure que una dona estava seminconscient al seient davanter. Desprès d'avisar els serveis d'emergències, l'agent va practicar a la dona uns primers auxilis per recuperar-li la consciència. Un cop estabilitzada pels metges, la dona va ser traslladada al Trueta de Girona.

Els fets van succeir pels voltants de dos quarts de tres de la tarda del 20 de gener, quan un agent del cos de Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat, destinat a la Regió Policial de Girona, es trobava treballant amb un vehicle de paisà a l'àrea de servei de Porta Catalana, al punt quilomètric 6,5 de l'AP-7, al terme municipi de La Jonquera.

L'agent va observar com un home que es trobava al costat del seu vehicle, amb plaques alemanyes, sol·licitava ajuda. En acostar-se, l'agent va poder veure com la dona, d'edat avançada, estava seminconscient al seient davanter del cotxe en què viatjaven. Immediatament va activar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a través de la sala regional de coordinació operativa.

Mentre esperava l'arribada dels serveis mèdics, l'agent li va practicar uns primers auxilis per recuperar-li la consciència. La va estirar al seient del cotxe, la va abrigar perquè tenia fred, va comprovar que no tingués les vies respiratòries obstruïdes, li va mullar els llavis amb aigua i la feia tossir per afavorir el pas de l'oxigen als pulmons.

Durant l'assistència l'agent va procurar tranquil·litzar la dona. Seguidament es va informar de l'edat que tenia i de les possibles patologies conegudes per poder alertar els serveis mèdics a la seva arribada i guanyar temps.

Quan va arribar el SEM, els metges la van estabilitzar per traslladar-la amb l'helicòpter medicalitzat fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on es recupera favorablement.

Enllaços recomanats: Premis cinema