Un mosso salva la vida a una turista quan patia un atac de cor a la Jonquera

La dona d'uns 80 anys estava semiinconscient en el seu cotxe i l'agent li va practicar els primers auxilis a l'àrea de servei de l'AP-7

29.01.2014 | 07:44
Els efectius mèdics quan s´emportaven la dona cap a l´helicòpter.
Els efectius mèdics quan s´emportaven la dona cap a l´helicòpter.

La rapidesa en l'actuació d'un agent dels Mossos d'Esquadra va permetre salvar la vida d'una dona alemanya quan patia un atac de cor a la Jonquera. Els fets van succeir cap a dos quarts de tres de la tarda de dilluns de la setmana passada, en aquell moment, un policia que es trobava treballant a l'àrea de servei de la Porta Catalana amb un vehicle de paisà va observar que un home estava al costat del seu vehicle i que demanava ajuda perquè la seva dona no es trobava bé.
El mosso, que es va identificar com a policia, va veure que la dona estava semiinconscient al seient de davant del cotxe. Tot seguit l'agent va alertar els serveis d'emergència però mentre esperava que arribessin,va practicar els primers auxilis a la dona perquè recuperés la consciència.
Per aconseguir-ho, la va estirar al seient del cotxe i la va abrigar perquè tenia fred. Tot seguit va comprovar que no tingués les vies respiratòries obstruïdes, li va mullar els llavis amb aigua i la feia tossir per afavorir el pas de l'oxigen als pulmons.
Mentre va durar l'assistència, l'agent dels Mossos d'Esquadra va intentar tranquil·litzar la dona i llavors, va informar-se de l'edat que tenia i de les possibles patologies que patia per poder així alertar els serveis mèdics quan arribessin i guanyar temps.
Quan van arribar els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els metges van estabilitzar la dona i llavors, la van traslladar amb l'helicòpter medicalitzat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on es recupera favorablement. L'agent que va auxiliar la dona forma part de la Unitat Operativa de Mobilitat i està destinat a la Regió Policial de Girona.

Enllaços recomanats: Premis cinema