El Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada per ICV-EUiA que demanava que els trens de mitja distància s'aturin a l'estació de Camallera (Alt Empordà). La proposta recull que els trens facin almenys una parada en cada sentit en aquesta estació que, segons el diputat Marc Vidal, podria donar servei a uns 25.000 habitants i fer de nexe d'unió entre el Baix i l'Alt Empordà. Els trens de la línia Barcelona-Portbou fan parada a Flaçà (Gironès) però ja no s'aturen fins arribar a Figueres. "Aturar-se dos minuts més a Camallera no té cap cost afegit i és un bon servei per fomentar l'ús del tren", ha defensat el diputat ecologista al Parlament.

Des d'ICV-EUiA s'ha argumentat que l'estació de Camallera, que actualment no compta amb personal, pot esdevenir un nexe a cavall de l'Alt i el Baix Empordà i que abasta una població de prop de 25.000 habitants dels municipis que es troben entre Flaçà i Figueres i que avui dia descarten el tren com un mitjà de transport accessible en no tenir a prop una estació de mitja distància. Per al diputat que ha defensat la proposta de resolució, Marc Vidal, aquest és un servei necessari per impulsar el transport de proximitat en una "zona deficitària" en transport públic, i alhora és una aposta per millorar la mobilitat sostenible i afavorir sistemes de transport menys contaminants que el vehicle particular.

El diputat ecologista, acompanyat del regidor de l'Entesa per Saus, Camallera i Llampaies, Xavier Vallès, han registrat al Parlament les 320 signatures recollides a pobles de l'entorn per reclamar aquest servei.

La proposta s'ha aprovat per unanimitat després d'incorporar dues esmenes de CiU.