Roses acaba amb sis desnonaments en dos anys, d´una trentena de tramitats

29.01.2014 | 07:44

Roses ha tingut sis casos de desnonament de primera vivenda en els darrers dos anys de la trentena que es van tramitar, segons les dades de Benestar Social. Tot i que no es considera una problemàtica, ahir es va aprovar una moció consensuada per tot el consistori per avançar-se i disposar d'eines en el cas que sigui necessari. S'aborda la problemàtica de la primera vivenda de lloguer o compra. De segones residències, tot i que no hi ha xifres, es coneix que els processos són molts.
Danés va manifestar que "no hi ha problemes de gent que es quedi al carrer sinó que treballem perquè es resolguin les seves problemàtiques". Tot i això, des de Gent del Poble (GdP) es va advertir que les dades són casos que han passat per serveis socials. El regidor va posar de manifest que l'habitual és que l'Ajuntament en tingui coneixement però va admetre que els jutjats tenen l'obligació d'avisar però no sempre ho fan. El 2012 es van començar 17 casos però es van acabar resolent la majoria, excepte tres, dos de lloguer i un d'hipotecari. "Dues persones van acabar anant a casa de parents i a la tercera se la va reubicar, està en una pensió", va dir Danés. L'any següent van ser 13 processos i com l'any anterior van acabar malament tres. En la moció s'insta l'Ajuntament a fer les actuacions pertinents per evitar la desocupació d'habitatges i també se l'insta a sancionar els bancs que no posin al mercat del lloguer els pisos buits dels que són propietaris.
Al mateix ple es va aprovar una declaració institucional de l'alcaldessa, Montse Mindan, per donar suport a la Generalitat en la consulta per la independència de Catalunya. Van votar a favor CiU, GdP, PSC - excepte un regidor que es va abstenir-, i el PP en contra.

Enllaços recomanats: Premis cinema