Roses estudia ocupar amb equipaments l´espai físic dels «top manta»

Es volen col·locar obstacles al llarg de més d'un quilòmetre del passeig de Santa Margarida

29.01.2014 | 10:29
Venedors ambulants al passeig.
Venedors ambulants al passeig.

L'Ajuntament de Roses està estudiant ocupar l'espai físic de més d'un quilòmetre de passeig on se situen els venedors ambulants il.legals. No es tornaran a posar parades comercials, però s'estudia la viabilitat econòmica de col.locar-hi equipaments lúdics o mobiliari urbà. A més, s'espera reforçar encara més la pressió policial.

Durant les festes de Nadal s'ha detectat poca presència de venedors, només algun de forma aïllada. Per valorar-ho i afrontar la Setmana Santa i sobretot l'estiu, representants municipals s'han reunit aquest mes amb el director general de Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta, i les associacions de comerciants.

El regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, ha explicat que l'Ajuntament va plantejar la proposta d'ocupar l'espai físic amb alguna mena d'equipament lúdic, més jardineres o qualsevol altra element que els impedeixi parar. Tarrero remarca que la idea està en un estat embrionari i s'ha d'estudiar si econòmicament és viable però que creuen que és una de les solucions perquè marxin. "És posar entrebancs", remarca Tarrero que està convençut que als venedors els interessa el passeig. "Una vegada els treguis del passeig, no els interessa cap altre lloc", diu, perquè "és on està la concentració de turistes, volen muntar la parada i que passin milers de persones". Els comerciants, molt crítics amb el projecte de l'any passat d'instal.lar parades, haurien vist bé la nova proposta en estudi. Paral.lelament es continuarà amb la pressió policial.

Roses lluita des de fa anys per acabar amb els venedors il.legals que omplen sobretot el passeig de Santa Margarida. Es fan desenes d'operatius policials i es decomissen milers de tones d'objectes, però fins ara no s'han pogut eradicar.

Enllaços recomanats: Premis cinema