La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) ha portat al jutjat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (CiU, a qui acusa de prevaricació per expedientar i sancionar un policia que exerceix de delegat sindical. L'alcaldessa de Figueres, ja va assegurar ahir que es tracta d'un "disbarat" i que no cedirà a aquest "xantatge" del sindicat.

Segons el sindicat, el jutjat d'instrucció número 6 de Figueres ha obert diligències prèvies i incoat procediment per un presumpte delicte de prevaricació contra Marta Felip, alcaldessa de Figueres. La denúncia considera que Felip hauria comès un delicte contra l'exercici de la llibertat sindical. En la denúncia s'assegura que Felip va actuar amb "abús d'autoritat i de poder".

Com explica el sindicat, els fets succeïren quan es va expedientar al caporal Xavier Rodríguez, que era delegat sindical del CSIF a l'Ajuntament de Figueres. En l'expedient se li imputaven tres faltes greus i una petició de sanció de cinc mesos de sou i feina. L'escrit del sindicat explica que finalment va quedar en una sola falta greu i una sanció d'un mes per utilitzar el Facebook personal d'aquest delegat per impartir opinions injurioses vers els seus superiors policials. Segons el CSIF, aquest expedient està en via de recurs administratiu als jutjats de Girona.

El sindicat afirma que "no contenta amb aquesta sanció, l'alcaldessa de Figueres va imposar una altra al mateix delegat". Afirmen que el va "desplaçar del seu lloc de treball removent-lo sense cap procediment administratiu imposant una doble sanció al treballador i delegat del sindicat".

Segons el CSIF, "l'acte que, a banda de ser totalment il·legal, és manifestament injust i no va ser aprovat pel ple de l'Ajuntament ni comunicat a la junta de Personal en el que sembla és una nova persecució vers aquest sindicat". Segons un decret d'alcaldia, es va decidir ubicar un altre caporal a l'oficina tècnica dels atestats, el lloc que ocupava el delegat sindical. A la denúncia que va presentar el CSIF, assegura que el caporal nomenat no té la formació que cal per ocupar el lloc a l'oficina dels atestats.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va desmentir que s'imposés cap segona sanció. Segons Felip, el lloc de treball del caporal estava adscrit de manera provisional a aquesta unitat. Mentre complia la sanció es va nomenar provisionalment un altre caporal. Un cop acabat el període de sanció, a petició del cap de la Guàrdia Urbana i amb un informe també del cap de Personal, es va decidir ubicar el caporal sancionat en una altra àrea. Felip va recordar que el denunciat continua com a caporal i amb la mateixa retribució. El sindicat però afirma que el treballador tindrà una pèrdua econòmica de 76 euros en 14 pagues com a complement específic, més de mil euros menys a l'any.

L'amenaça de la querella

En relació a la denúncia presentada pel CSIF, Felip va dir que "és un disbarat aquesta denúncia perquè hi ha un expedient sancionador instruït a instàncies del cap de la Guàrdia Urbana". Tanmateix, la mateixa alcaldessa va admetre que s'esperava aquesta denúncia "perquè tot l'any que vam estar instruint l'expedient em va estar amenaçant que si el sancionava, em posaria una querella". "No em ve de sorpresa però jo no accedeixo aquests xantatges", va rematar Marta Felip.